360° снежна прогноза: 25 февруари – 3 март

0
 

Сподели

Shares

360mag продължава своята зимна рубрика „360° снежна прогноза“. Тя е съвместна заедно с метеоролога Георги Йорданов, който изготвя и уикенд прогнозите за времето, които публикуваме всяка седмица. Благодарение на новата рубрика и уменията на Георги да прогнозира времето, ще можете през целия сезон да разбирате дали и къде се очакват снеговалежи в страната и да сте винаги подготвени за поредното каране в снежната планина.

Прогноза

Имаме новина за всички, които се чудят да прибират ли ските и бордовете в мазето и да й теглят една… черта на тази зима или да продължават да дебнат за прогнози и точат кантове. Новината е: Зимата се завръща през март!!!

След рекордно високите температури, които ако продължават така, по пистите ще се появят кокичета и минзухари, се задава ново застудяване, придружено със снеговалежи. Прогнозата е зимата да се завърне на първи срещу втори март.

От 25 февруари (четвъртък), след дъждовете и захлаждането, ще започне затопляне. Незначителни валежи ще има и петък (26 февруари) срещу събота (27 февруари), но сняг ще вали само над 1800 метра в Северозападна България. На Витоша се очакват едва 1-2 см нов сняг.

Следващите валежи, този път значителни, се очакват в периода 1-3 март. На първи ще бъде топло и следобед почти навсякъде ще започне да вали дъжд, но през нощта температурите ще се понижават и в планините ще има нова снежна покривка – около 10-20 см. На втори март сняг ще вали над 1000 метра, като постепенно снежната линия ще се снижава и дори в София се очаква да се образува покривка от 5-10 см. Най-много ще натрупа в Рила, Западна Стара Планина и Осогово – около 25-35 см. Най-малко ще вали над Родопите и Източна Стара Планина.

Боровец. Снимка: Георги Големинов, Shego
Боровец. Снимка: Георги Големинов, Shego

Очаквайте следващата снежна прогноза на 360mag скоро, както и уикенд прогнозите на Георги Йорданов.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.