Телемарк турнето пристига в Боровец

0


Дата на събитието: 19.02.2016

Сподели

Shares

След като посети Маврово в Македония, Балканското Телемарк турне пристига в Боровец. Първото телемарк събитие за България ще се случи на 19, 20 и 21-и февруари в зимния курорт, само седмица след успешното провеждане на Telemark (R)evolition в Маврово с участие и от българска страна. Италианските инструктори, които се движат заедно с турнето, ще пристигнат в Боровец на 19-и февруари, петък, за да споделят от своя опит и с българските скиори.

Балканското Телемарк турне
Снимка: Telemark Snow Event

Целта на събитието е то да популяризира малко познатия в България телемарк стил. Затова, по време на него, квалифицираните инструктори от Италия ще предоставят екипировката си и ще споделят уменията си с всички, които имат желание да опитат и усвоят стила, напълно безплатно. Участниците ще бъдат разделени на групи според ски уменията си и в продължение на два часа всеки ще може упражнява телемарк стила си. Ще има и игра „Телемаркисимо“ (Telemarkissimo), с награди, предоставени от Техномаркет.

Балканското Телемарк турне
Снимка: Telemark Snow Event

Шатрите на събитието в Боровец ще бъдат разположени непосредствено до ски-писта „Иглика“ на 19 и 20 февруари и, ако времето е подходящо, на ски-писта „Маркуджик“ на 21 февруари.

Телемарк е най-старият ски стил. При него задната част на обувките не е закачена за автомата и завиването става със сваляне на коляното много близо до земята. Повече за него можете да научите от статията тук.

Балканското Телемарк турне

360mag е медиен партньор на събитието

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.