Снежен байк дуел в Пампорово

0


Дата на събитието: 26.02.2016

Сподели

Shares

Winter Bike Duel

Снежната байк надпревара се завръща за шеста поредна година. Winter Bike Duel 2016 се очертава да бъде най-зрелищният зимен байк екшън и едно от най-интересните събития за сезона.

На 26-27 февруари домакин отново ще бъде курорта Пампорово, а колоездачите ще се спускат по ски писта Стената. Специално за събитието ще бъде изградено изключително атрактивно трасе с много добра видимост за публиката, което ще включва множество големи скокове, виражи и стръмни отсечки.

Winter Bike Duel
Снимка: Concept Creative

Освен срещу техничното снежно трасе, всеки един от състезателите ще трябва да се изправи и срещу своя опонент, защото по традиция състезанието се провежда в дуел формат, което създава още по-голяма интрига във всяко едно спускане и в много от случаите развръзката е неочаквана.

Winter Bike Duel
Снимка: Concept Creative

По традиция Зимният Байк Дуел протича на два основни етапа, определящи развръзката на състезанието. Петъчният ден (26 февруари) е определен изцяло за тренировка и опознаване на трасето, а в събота, 27-ми февруари, точно в 11 часа ще стартират квалификациите. Те представляват индивидуални спускания по трасето, на които се засича време на всеки един състезател. След квалификацията и спрямо постигнатите резултати се отсява определен брой състезатели във всяка категория (4, 8, 16, 32 и т.н.) и се сформират стартовите двойки за финала.

Той ще започне в 14 часа и представлява спускания по двама състезатели едновременно с преки елиминации – първият пресякъл финалната линия продължава напред, а победител става състезателят, достигнал до и победил в последния дуел.

Организаторите споделиха, че заявки за участие вече са дали над 70 колоездачи, като тази година има засилено чуждестранно присъствие – сред състезателите се срещат представители на Гърция, Македония, Румъния и Молдова. Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 4 отделни категории, а именно – деца 12-14, юноши 15-17, мъже 18+ и жени.

Състезанието е отворено и всеки, които иска и смята че има необходимата физическа подготовка и възможност може да се включи, като е необходимо да се регистрира предварително онлайн на сайта на Concept Creative.

Организаторите от Консепт Криейтив и Велопарк Пампорово споделиха и че подготвят много приятни изненади на всички присъстващи и обещават страхотно зрелище за публиката. Достъпът до трасето за гостите в курорта е свободен, така че всеки може да наблюдава скоростните спускания по атрактивното трасе и да подкрепи смелите състезатели.

Състезанието се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, хотел Перелик, Monster Energy, Animal, RAM bikes, магазини DROP In и др.

Winter Bike Duel
Снимка: Анастас Тарпанов

ПРОГРАМА

26.02, петък:
10:00 – 12:00 – Регистрации и оглед на трасето
12:30 – 16:30 – Тренировки

27.02, събота:

8:30 – 10:00 – Регистрация
9:00 – 10:30 – Тренировки
11:00 – Квалификация
Сноускут и Скибайк Демонстрация
14:00 – Финали
21:30 – Награждаване
22:00 – Байк Парти

28.02, неделя:
Ски и сноуборд ден
*Всички състезатели ще могат да се възползват от специални цени за лифт карти

Winter Bike Duel
Снимка: Анастас Тарпанов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.