НА СКОРОСТ: Да следваш спийдрайдърите

0
 

Сподели

Shares
speedriding
Снимка: Luka Leroy

Спийдрайдингът е една от най-впечатляващите игри на зимата, изискваща сериозни умения и вдигаща нивата на адреналин по снежните склонове.

Комбинацията от фрийрайд и парапланеризъм позволява на атлетите да се докоснат до места, до които няма как да достигнат в други ситуации. На нас, пък ни позволява да се наслаждаваме на ускоряващи пулса, екстремни зимни полети всеки път, когато райдърите заснемат „игрите” си.

speedriding
Снимка: Luka Leroy

Когато пък със спийдрайдинг се заемат „про”-атлети като Валентин Делюк и Мартин Шрике, цялата планина с всичките си стръмни склонове и недокосвана пудра се превръща в огромна площадка за екстремна игра.

За да заснемат видеото, атлетите са прекарали известно (спийдрайд) време във френския курорт Авориа, Лаутербрунен и Ле Диаблере в Швейцария.

Не по-малко овации от пилотите, които се виждат във видеото, заслужава и операторът – Алекс Аймард. Той почти през цялото време буквално преследва Делюк и Шрике, а едновременно с това хвърля и по едно око на камерата. Тоест, за да караш след двама много добри спийдрайдъри, трябва и ти самият да си много добър спийдрайдър…

speedriding
Снимка: Luka Leroy

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.