Скиорка номер 1 в гигантския слалом идва в Боровец

0
 

Сподели

Shares
Щефани Брунер. Снимка: sport.orf.at
Щефани Брунер. Снимка: sport.orf.at

Австрийката Щефани Брунер, която е номер 1 във временното класиране в дисциплината Гигантски слалом за Европейската купа, ще вземе участие в стартовете от Европейската купа в Боровец. 21-годишната алпийка беше 5-та в гигантския слалом от Световната купа във Флахау, Австрия преди по-малко от месец и е еднa от основните претендентки вЕвропейската купа при жените.

Редом с нея, на стартовете в Боровец на 12 и 13 февруари ще застане и Петра Влахова от Словакия. Влахова се състезава в Световната купа основно в техническите дисциплини слалом и гигантски слалом. Тя прави своя дебют на17 години през 2012 г.,а печели първия си подиум за Световна купа през декември 2015г. в Оре, Швеция, в дисциплината слалом. През 2012 Влахова печели златен медал на Младежките Зимни Олимпийски Игри, а през 2014 участва в Олимпиадата в Сочи, Русия.

По време на стартовете в Боровец България ще бъде представена от Мария Киркова, Вера Асенова, Михаела Кехайова и Даниела Елинова. Нашите състезателки участваха и в спусканията в дисциплината слалом в Пампорово на 9 и 10 февруари, където с много добро постижение се отличи Вера Асенова. Въпреки своята ранна възраст и небогат опит в стартове от висок ранг, тя финишира 22-ра в първия слалом от Европейската купа в Пампорово на 9 февруари.
Това е 12-тата европейска купа в Боровец и първата за жени. Събитието слага символично начало на празниците по случай 120 години от създаването на курорта през 1896 г. от Княз Фердинанд и семейството му. Последният старт от календара на Европейската купа е само преди 2 години, когато през 2014 година, Боровец бе домакин на два старта за мъже в дисциплините слалом и гигантски слалом.

Щефани Брунер. Снимка: innauerfacts.at
Снимка: innauerfacts.at

Както и при предишните Европейски и Световни купи в Боровец, спусканията ще се състоят на писта “Попангелов”, чиято подготовка вече е завършена и отговаря напълно на изискванията на ФИС. Официалното откриване ще бъде на 12 февруари от 17.45 часа на сцената пред хотел “Рила”. Пресконференцията за събитието ще бъде също на 12 февруари от 16 часа в зала “Мусала” на хотел “Рила”. Пълна информация за организацията на състезанието ще намерите на официалния уебсайт на Европейската купа Боровец’2016.

Щефани Брунер. Снимка: skiweltcup.tv
Снимка: skiweltcup.tv

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.