Курс по парапланеризъм за напреднали пилоти

0


Дата на събитието: 02.05.2016

Сподели

Shares

Fly The Earth – клубът по парапланеризъм на Весо Овчаров, организира курс по безопасно и акробатично летене за напреднали пилоти.

Курсът по безопасно летене ще бъде във формат SIV (Simulation d’Incident en Vol – симулация на критични ситуации във въздуха) и ще се проведе в началото на месец май. Паралелно с него парапланеристите ще могат да се включат и в курс за изучаване и изпълнение на акробатични фигури.

Fly The Earth

Обучението на пилотите ще се проведе лично от най-добрият български акропарапланерист – Веселин Овчаров, а полетите, в рамките на курса, ще бъдат изпълнявани около езерото Лаго ди Гарда в Италия. То се намира в Горна Италия между Алпите и долината на По и е най-голямото езеро в страната.

Fly The Earth

Датите за провеждане на курса са от 2-ри до 6-и май включително. Обученията ще се проведат в три дни, а останалите са предвидени в случай на лошо време.

По време на SIV курса пилотите ще се занимават с:

– Asymmetric Tucks – колапси
– Full Frontal Tucks – челен тък
– B Line Stalls – бе срив
– Spirals – спирала
– Pitch Control (dolphining) – пич контрол
– Full Stalls – пълен срив
– Spin – спирала
– Wingovers – уинг овър
– SAT (Safety Acro Team)

В ACRO обучението пък, е включено изучаване на:

Динамични фигури:
– САТ ритмик
– Тъмблинг

Негативни фигури:
– Хеликоптер
– Мисти флип
– Мак туист
– Конекции между всички фигури

Елементите на изучаване пилотите ще преминат стъпка по стъпка и ще имат възможността да усвоят техниките доколкото сами пожелаят.

Fly The Earth

Всеки ден парапланеристите ще имат възможността да изпълняват по два полета, излитайки от над 1900 м.н.в и кацайки на брега на езорото на 50 м.н.в. По време на полетите, пилотите са оборудвани с радиостанция, която им осигурява постоянна радиовръзка с инструктора, както и спасителна жилетка. Всеки полет се заснема от земята и след това вечер се прави разбор по заснетите кадри.

Цената на курса по безопасно летене е 750 лева, а на ACRO обучението – 400 евро.

Участниците пътуват до мястото за провеждане на курса организирано. Тръгването е два дни преди първия ден на курса и се уточнява с пилотите допълнително.

Fly the Earth logo

Цялото пътуване протича в изцяло приятелска атмосфера с Fly The Earth team и главен инструктор Веселин Овчаров – професионален акро пилот и атлет на Red Bull.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.