360° уикенд прогноза: 13-14 февруари

0
 

Сподели

Shares

Времето

В събота (13 февруари) времето ще е топло и максималните температури ще достигнат 12-15 градуса. В същото време обаче високите за сезона температури ще бъдат придружени със силен, до бурен (13-16m/s), югозападен вятър в планините. Ще бъде облачно в цялата страна, без северозападните части. В Югоизточна България ще вали през целия съботен ден, а в останалата част от запад ще започнат превалявания около и след обяд.

Времето в планините ще е само за твърди планинари и скиори. Най-жалкото е, че ще вали интензивно, и дори в планините ще е дъжд. Само над 1900-2100 метра надморска височина валежът ще е от сняг.

В събота късно вечерта срещу неделя валежите в цялата страна ще спират и вятърът ще отслабне малко, но пак във височина ще е силен. На 2000 м той ще е от югозапад със скорост 12-14m/s.

В недeля максималните температури ще са до 12-15 градуса, а в Югоизточна България до 18-20. На обяд ще има слаби краткотрайни валежи, но само в Южна България и по планините в западната част от страната. Пак остава топло и сняг ще прехвърча само в най-високите части. Вечерта ще се изяснява и в Северна България ще остане доста ветровито дори и при земята. Вятърът от юг-югоизток ще бъде със скорост 5-8m/s.

Специалната снежна прогноза на метеоролога Георги Йорданов за периода 10-19 февруари можете да видите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.