360° снежна прогноза: 10-19 февруари

0
 

Сподели

Shares

360mag продължава своята зимна рубрика „360° снежна прогноза“. Тя е съвместна заедно с метеоролога Георги Йорданов, който изготвя и уикенд прогнозите за времето, които публикуваме всяка седмица. Благодарение на новата рубрика и уменията на Георги да прогнозира времето, ще можете през целия сезон да разбирате дали и къде се очакват снеговалежи в страната и да сте винаги подготвени за поредното каране в снежната планина.

Снимка: Виктор Троянов. Сноубордист: Борис Първанов
Снимка: Виктор Троянов. Сноубордист: Борис Първанов

В сряда срещу четвъртък започват значителни валежи, но за съжаление до 2000 метра те ще бъдат от дъжд. Във всички курорти ще бъде топло, снегът ще се топи и ще има силен югозападен вятър.

Добрата новина е, че в четвъртък сутринта над 1500 м вече валежът ще се е обърнал в сняг. Интензитетът обаче ще е слаб и се очакват едва 3-8 см нова покривка, при това само по високите части на планините. Най много ще вали в Осогово, Витоша и Западна Стара Планина. Валежите ще спират в четвъртък следобед.

Следващата порция сняг в планините се очаква в петък вечерта и ще превалява с прекъсвания до неделя сутринта. Тогава валежите ще са главно в Пирин и Родопите и там ще има още около 5-10 нови см на височина над 1300-1600 метра.

В понеделник отново ще започнат валежи, но температурите ще се повишават и сняг ще има само над 1900-2200 м. Във вторник ще се изясни и ще е сухо, но заради високите температури между всяка порция сняг, не се очаква да има нова снежна покривка, която да се задържи повече от 1-2 дни.

До 18 февруари ще е без валежи. На 18 срещу 19-и обаче ще има значителни валежи с понижение на температурите и нова снежна покривка над 1300-1600 метра.

Очаквайте следващата снежна прогноза на 360mag скоро, както и уикенд прогнозите на Георги Йорданов.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.