Кинофестивалът Banff пристига в София

0


Дата на събитието: 23.02.2016

Сподели

Shares

Нали ви е позната оная емоция от срещата с планината, която изпитваме всеки път щом сме близо до нея и която ни кара да се връщаме при нея отново и отново. Знаете за магията, която се случва всеки път, когато се изкачим нависоко. Знаете и за удовлетворението след като сме преодолели всичките си малки (и не толкова малки) лични препятствия по пътя в любимата ни планина. Всички добре познаваме онова чувство, че току-що сме изживели най-великото нещо в живота си, което не бихме заменили за нищо друго. Но виждали ли сте как изглежда цялата тази магия отстрани? Сега можете да го направите.

Banff Mountain Film Festival
Снимка: XCoSports Bulgaria‎

Най-доброто от световното планинско и екстремно кино пристига в София.

България ще стане част от световното турне на филмите, финалисти от програмата на най-големият планинарски кинофестивали в света – Фестивала на планинския филм Banff.

23-и и 24-и февруари са дните, по време на които ще можем да се потопим в планинската атмосфера, създадена от най-добрите филми, представени на Banff Mountain Film Festival през изминалата 2015 година. Лентите, които ще пристигнат в София, са 15 на брой и ще бъдат прожектирани в Cinema City Paradise.

Начало на прожекциите ще бъде давано в 20:00 часа, а в двата фестивални дни ще можем да се насладим на заглавия като:

„Eclipse“ („Затъмнение“) – Отличен с награда за „Най-добър филм“ в категорията Снежни спортове, „Затъмнение” разказва историята на фотографът Рубен Краб, който е твърдо решен да заснеме кадри на скиор на фона на слънчевото затъмнение през 2015г. в Свалбард, Норвегия. Времето обаче се влошава, указанията са оскъдни, напрежението е голямо, а скиорите просто искат да карат.

Eclipse film
Снимка: snowbrains

„Unbranded“ („Немаркирани“) – Лентата печели „Награда на публиката“. Тя разказва за четирима мъже, 16 диви мустанга и пътешествието, на което се отправят – 5000 км през американския Запад, от Мексико до Канада. Дали обаче това е приключението, което ще помогне за опазването на свободата на дивите мустанги в обществените земи?

Unbranded

“The Search for Freedom” („В търсене на свободата“) – Филмът представя истории за човешката мотивация и борба за постигане на всички онези, сякаш недостижими, цели, които ни правят свободни и ни карат да се чувстваме по-живи от всякога. Вълнуващите кадри са запечатали енергията, усилията и желанието на едни от най-добрите и вдъхновяващи атлети, шампиони и легенди в областта на редица екстремни спортове като сърф, сноуборд, ски, скейтборд, колоездене и др.

The Search for Freedom
Снимка: variety

Билети за филмовия форум могат да бъдат закупени от касите не Cinema City в мол Paradise или онлайн на този адрес.

Още за Banff:
Banff: Наградените филми
Banff: Екстремните постижения
Banff: Кратки, но радикални
Banff: Непознатите райони на планетата

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.