Фрийрайд и сноукайт в едно събитие на Витоша

0


Дата на събитието: 03.03.2016

Сподели

Shares

X LINES 2016

Началото на месец март, и по специално дните от 3-и до 6-и, ще бъде изпълнено с вълнуващи зимни събития. Близо до града – на Витоша, сноубордисти и скиори ще „разцепят” планината в оспорвана надпревара и любопитен фест.

Екстремната фрийрайд надпревара X Lines и Витоша Сноукайт Фест се обединяват, за да превърнат дните около Националния празник и в празнични дни за зимните спортове и активния начин на живот.

Състезанието X Lines ще се проведе за втора поредна година. Райдърите ще спуснат линиите си и ще демонстрират умения за каране в необработен терен в местността около върховете Малък и Голям Резен. Там ще се проведат състезанията както по ски, така и по сноуборд, а категориите, в които ще бъдат разпределени участниците са както за мъже и жени, така и за деца.

Freeride
Снимка: Ема Паунова

Зоната на платото над Голи връх пък ще бъде мястото, на което ще бъде разположен Витоша Сноукайт Фест. Там ще можем да вземем уроци по сноукайт за начинаещи и за напреднали и да се запознаем с този сравнително нов спорт. Повече за Витоша Сноукайт Фест можете да научите тук.

Сноукайт
Снимка: IztreshTeam. Райдър: Крисо Кацаров

Фрийрайд състезанието X Lines ще бъде първият кръг от Българските фрийрайд серии.

В една от вечерите, хижа „Алеко” ще стане домакин на свежо/снежно парти за всички състезатели и наблюдатели на събитието, на което засега е потвърдено участието на един от любимите софийски диджеи – HarryUP.

В случай на лошо време и неподходящи климатични условия, е предвидена и втора дата за провеждане на всички активности на открито – 11-и – 13-и март.

Актуалната информация за събитието следете на фейсбук страницата тук.

Freeride
Снимка: Ема Паунова. Сноубордист: Борис Първанов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.