Ултрабегачи на семинар в София

0
 

Сподели

Shares

На 28-и февруари в Tech Park, София ще се проведе семинарът за бягане, мотивация, хранене, тренировки и активен начин на живот – „Физкултура”.

Атлети със забележителни постижения в бягането и специалисти, занимаващи се с тренировки и хранене, ще бъдат лектори по време на събитието. Ето и кои са те:

Лиса Смит

Lisa Smith

Лиса Смит е едно от най-големите имена на ултрабягането в САЩ и дори в света. Участвала е и е завършила редица маратони и ултрамаратони, някои от които се провеждат на едни от най-неприветливите места на Земята. Лиса е единственият американски бегач, който е успял да пробяга по 50 мили във всичките 50 американски щати за 62 дни. Освен това е печелила Marathon des Sables, който се провежда в пустинята Сахара. Участвала е 9 пъти в Badwater Ultramarathon (207 км в Долината на смъртта) и го е печелила два пъти. Нещо повече, през 2014 минава Badwater четири пъти един след друг. През март 2016 ще се опита да избяга през Щатите за рекордно време. Тя е личен треньор на Скот Юрек и на много ултра бегачи. Има голяма заслуга за постиженията и на Краси Георгиев.

Ерик Ортън

Eric Orton
Снимка: travelprnews

Eрик Ортън е треньор и ултрабегач. Той е треньорът на Крис Макдугал – авторът на книгата „Родени да тичат”. Основно се занимава с това да обучава атлети да постигат все по-добри резултати и да надминават първоначалните си възможности в ултрабяганията. През 2013 година издава книгата „The Cool Imposible”, която скоро ще бъде преведена и на български език. Ерик е сертифициран треньор на асоциациите по триатлон и колоездене на САЩ.

Андрей Росу

Andrey Rosu

Андрей Росу е един от най-известните треньори и ултраатлети на Румъния. Той е първият човек, избягал седем ултрамаратона на седемте континента, с което става и рекордьор на Гинес. Финиширал е маратон на Северния полюс и ултрамаратон в Антарктика. Държи рекорда на Румъния за най-дълго разстояние пробягано за 24 часа. Световен шампион по троен триатлон (2013 г.) и вицешампион по петорен триатлон (2014 г.).

Красимир Георгиев

Красимир Георгиев на The hill Ultra
Снимка: Оlmurrani

Краси Георгиев е един от най-добрите родни ултрамаратонци. Участвал е в редица бягания, сред които: Marathon des Sables (прекосяване на Сахара 250 км), Камбоджа (бягане в джунгла), бягане на Полярния кръг, ултрамаратона Brazil 135+ (бразилската джунгла този път, маратонът е част от Badwater World Cup). Освен ултрабегач, Краси е и консултант по хранене. Още за Краси Георгиев можете да научите оттук.

Кирил Николов – Дизела

Дизела

Едва ли не сте чували за Дизела, но все пак – това е един от най-добрите родни endurance атлети. През 2015 година той постави уникален рекорд, като избяга разстоянието Ком – Емине за 4 дни, 13 часа, 5 минути и 30 секунди. Това обаче не е единственото постижение на Кирил Николов, той става втори на най-голямата щафета по ориентиране в Швеция, пробягва 44 км, при 3000 м положителна денивелация на маратон в планината Олимп. За другите постижения на Дизела, четете тук.

Ася Райкова

Ася Райкова

Ася специализира в храненето и упражненията, които изчистват тялото от ненужните мазнини. Тя е сертифициран треньор и прилага успешно методики за функционални тренировки за сила и кондиция. Лекцията ѝ ще бъде посветена на хранителните навици за постигане на здравословно ниво на мазнините и оптимална композиция на тялото. Ще бъде обсъдено навлизането на тези навици в живота ни и как да ги задържим с успех, така че да носят здраве, енергия и самочувствие.

Филип Харманджиев

Филип Харманджиев

Филип Харманджиев е собственик на поликултурна ферма, в която се отглеждат по устойчив начин, на пасища, различни животни. Филип иска да покаже, че хората обръщат прекалено малко внимание на храната си в наши дни и ще говори основно за производството на храна.

Повече за семинара „Физкултура“, можете да научите от публикацията тук. Той ще се проведе в Sofia Tech Park, като максималният брой участници, които могат да се запишат е 300 души. Първите 150 билета са на цена до 59 лева. След това билетите ще се продават на цена от 69 лева. Ако закупите 4 билета наведнъж, единият от тях е безплатен. Можете да заявите своето участие на сайта Fizkultura.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.