Сноукайт на Витоша

0
 

Сподели

Shares
ВИТОША СНОУКАЙТ ФЕСТ
Райдър: Срегей Боев

Сноукайтът е сравнително нов спорт, който, за съжаление, не е много практикуван в България, макар че една от най-обичаните родни планини предлага идеални условия за кайтсърфиране върху сняг.

Въпреки това, развитието му има голям потенциал, защото спортът съчетава в едно няколко вече много популярни активности: зимните ски и сноуборд и водния кайтсърф (кайтбординг). Сноукайтът съчетава магията на зимната планина с използването на стихията на вятъра като движеща сила и поради това все повече кайтсърфисти, както и скиори и сноубордисти опитват сноукайт.

Високите части на Витоша са много ­добро място за сноукайт. Разположени в алпийския пояс, над гората, те са достатъчно високо, което осигурява наличието на сняг средно три месеца в годината. Разположението на планината, оградена предимно от котловини и ниски планини, е причина за неспиращите ветрове горе.

Във видеото можете да видите как именно се използват условията на планината за практикуване на спорта. Ясен Желязков от IztreshTeam „атакува” Витоша през януари и нагледно показва една от най-готините игри на зимата: сноукайт.

А кога и къде сами ще можете да опитате вълнуващия спорт, вижте тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.