Световноизвестни ултрабегачи пристигат в България

0


Дата на събитието: 28.02.2016

Сподели

Shares
Бягане, тичане
Снимка: bvrunners

На 28-и февруари, ще се проведе еднодневният семинар „Физкултура”. Той ще бъде насочен към теми, свързани с активния начин на живот: бягане, храна, мотивация, тренировка, терапия.

Това ще бъде първият по рода си семинар в България. Това, което го прави изключително интересен и вълнуващ е, че лектори, по време на събитието, ще бъдат атлети със забележителни постижения в бягането и специалисти, занимаващи се с тренировки и хранене.

Бегачите, които ще споделят личния си опит със записалите се за семинара са: Лиса Смит (ултрамаратонец, участвала е и е печелила Badwater Ultramarathon (207 км в Долината на смъртта) и Les Sables в пустинята Сахара), Ерик Ортън (ултра-бегач, треньор на Крис Макдугал – авторът на книгата „Родени да тичат”), Андрей Росу (рекордьор на Гинес – той е първия човек, избягал 7 ултрамаратона на 7-те континента, финиширал е маратон на Северния полюс и ултрамаратон в Антарктика), Краси Георгиев и Кирил Николов – Дизела.

Eric Orton
Снимка: travelprnews

По време на „Физкултура” освен лекции, разкази, съвети и много интересна и полезна информация за тренировки и хранене, ще можем да направим и нещо много вълнуващо. В деня преди семинара, на 27-и февруари, всеки записал се, ще може да се включи в активни тренировки в Ерик Ортън и бягане с Лиса Смит.

Семинарът ще се проведе в Sofia Tech Park. Максималният брой участници, които могат да се запишат е 300 души. Първите 150 билета са на цена до 59 лева. След това билетите ще се продават на цена от 69 лева. Ако закупите 4 билета наведнъж, единият от тях е безплатен. Можете да заявите своето участие на сайта Fizkultura.bg.

Освен това, по време на събитието, ще бъде открито изложение и базар. Пред залите за лекции ще бъдат разположени щандове с продукти на водещи марки, където ще можем да пробваме или закупим екипировка. Ще разберем нагледно и какво означава да се храним здравословно, тъй като в програмата на събитието е включен и обяд.

Програма на събитието:

09:00 – Регистрация и кафе
10:00 – „Да избягаш 4 пъти през пустинята” – Лиса Смит
11:00 – „The Cool Impossible” – лекция Ерик Ортън
12:00 – „До Ком-Емине и обратно” – Кирил Николов – Дизела
13:00 – Обяд
14:00 – „7 ултрамаратона на 7 континента” – Андрей Росу
15:00 – Модул „Training Inovation”
16:00 – Модул „Хранене”
17:00 – Модул „Терапия + лечение на травми”
18:00 – Модул „Ултра бягане”
18:30 – Край (Beer party)

Скоро очаквайте още информация относно отделните модули и още активности, които ще бъдат представени по време на семинара.

Списание 360° е медиен партньор на събитието, а организатори са Спортен клуб „Бегач“.

Lisa Smith
Лиса Смит/ Снимка: marathontrainingacademy

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.