Първи фрийстайл емоции от FRAGMENTS 2016

0
 

Сподели

Shares

RED BULL FRAGMENTS

С неизброим брой спускания, трикове и разцепени линии започна най-зрелищното фрийстайл сноуборд състезание на родна почва – Red Bull FRAGMENTS 2016.

Райдърите започнаха да показват „номерата” си още в първите часове, преди началото на надпреварата, отредени за тренировки и запознаване с трасето. А уменията, които показаха на квалификациите, им отредиха заслужените места на финалите утре – 31-и януари 2016 г. Всеки сноубордист имаше право на две спускания, които да бъдат оценени от журито, като за крайния резултат се броеше по-добрият рън.

25-има са сноубордистите, оценени най-високо от журито на квалификациите. Към тях на финала ще се присъединят още седем талантливи атлета, поканени специално от Red Bull за събитието. Най-добрите европейски карачи, изправени дъска до дъска с нашите момчета, ще могат да премерят сили, техничност и стил по трасето, което е „убийствено”.

Триковете „валят” по трасето, което тази година е съставено от три секции. Освен класическият сетъп със стълби, който обаче е обогатен с подобрения, гарантиращи зрелищни линии, трасето включва междинна „станция”, оборудвана с wallride и начална секция, която посреща райдърите още в първите метри.

Red Bull Fragments setup

Денят на квалификациите беше и денят за финала при жените. Момичетата показаха не по-малко атрактивни умения от мъжете, а първото място зае Станимира Карадочева – Съни.

Ето какво ни сподели победителката, малко след като беше завършила победния си рън:

„Трасето е страхотно. Много е хубаво. Даже мен, често казано, малко ме беше шубе на някои уреди. Трасето е сериозно, доста са големи уредите. Аз имам някакъв късмет днес, но и тези неща, които ги направих днес, си ги знам… не съм правила нищо ново, не съм опитвала нищо, което не знам… Според мен всички участници се справят страхотно. А утре ще е много сериозно положението, тъй като ще се състезават най-добрите, а и чужденците също са едни от най-добрите. Има също едно момиче, което е директно на финала – тя също е на много, много високо ниво и според мен ще е много интересно.”

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.