360° уикенд прогноза: 30-31 януари

0
 

Сподели

Shares

360° уикденд прогноза: 30-31 януари

Почивните дни ще са без валежи и с положителни температури.

В събота ще бъде облачно сутринта със слаб северозападен вятър (1-3m/s), който следобед ще се преориентира от югозапад и на 2000 метра ще бъде със скорост 4-6m/s.

Ниската облачност ще се премести на изток. Максималните температурите дори до 2100-2400 метра ще са положителни, като максималните за България ще достигнат 8-11 градуса.

В планините Рила, Пирин и Витоша ще е подходящо за спорт и парапланеризъм, като за ски по-подходящо ще е преди обяд, поради положителните температури следобед.

Вятърът ще е най-слаб в Пирин, където до 2000 метра ще е около 1-3m/s от запад-югозапад.

По Черноморието ще е по-неприветливо заради повечето облаци и силен северен вятър (5-8m/s), но в късния следобед и там вятърът ще отслабне и ще се преориентира от югозапад. Вълнението ще е 0,5-0,8m – 4s/NE и в течение на деня ще отслабва.

В неделя облачността ще е незначителна, но вятърът от запад-югозапад ще се усилва, по-значително в Източна България, където ще достигне до 8-10m/s. В западната част от страната вятърът ще се усили само над 1500 метра надморска височина и там ще достигне сила около и над 10m/s.

Високите планини ще са неподходящи за спорт поради силния вятър и положителни температури. В ниските части ще има интензивно снеготопене. Най-слаби ветрове пак се очакват в Пирин и южните части на Родопите, а най-силни в Северна и Североизточна България.

БАССЕС
Фотограф: Момчил Панайотов. Скиор: Борис Йорданов. Снимката е част от албума „10 години фотоконкурс БАССЕС“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.