До Рио на колело

0


Дата на събитието: 15.02.2016

Сподели

Shares
Rio de Janeiro
Снимка: wayfaring

На 15-и февруари започва едно от най-вълнуващите велосипедни приключения. Група колоездачи ще изминат цялото разстояние от Ванкувър, Канада до Рио де Жанейро, Бразилия, за пристигнат там за началото на Летните Олимпийски игри. Организаторите на пътешествието са от България и САЩ.

Уникалното пътуване ще преведе пътешествениците през два континента и 14, малко или много, непознати държави – Канада, Съединените щати, Мексико, Белиз, Гватемала, Хондурас, Никарагуа, Коста Рика, Панама, Колумбия, Еквадор, Перу, Боливия и Бразилия. Участниците ще изминат 17 000 километра за приблизително шест месеца, ще навлязат в териториите на няколко национални парка и ще прекосят Андите и Амазонската дъждовна гора. Не звучи ли пленително?

the-amazon-rainforest
Снимка: Afar

Най-страхотната част е, че всеки може да се включи. Спрямо желанието и мотивацията си, всеки може сам да избере, в коя част на маршрута да се присъедини към групата и колко дълго да продължи собственото му приключение.

Една от основните идеи на пътуването е участниците да изживеят нещо уникално и вълнуващо, променящо животите им, като се запознаят с различни хора и култури, преминат през различни разбирания и философии и множество предизвикателства за човешката физика и психика. Това не е състезание, така че по време на пътуването ще бъде отделяно достатъчно време за „потапяне” в местните бит и култура на местата, през които се преминава.

Боливия
Снимка: travelnation

Част от пътуването ще се състои по време на дъждовния сезон в Южна Америка, което означава истински метеорологични, а и не само, предизвикателства – много дъжд, кал и… буболечки. Освен това, приключението преминава и през Андите, тоест надморската височина, на която ще се намират участниците за известен период от време, ще бъде средно 4000 метра. Няма да има стриктен график за изминаване на маршрута, но с оглед на разстоянието от началната до крайната точка, на ден с велосипед ще бъдат изминавани средно по 100 км.

Задължителна за колоездачите е предварителната ваксинация срещу жълта треска и паспорт, валиден поне за периода на пътуването. Всеки участник сам урежда процедурите по получаване на визи и за предпочитане организира сам самолетните си билети до началната и от крайната точка.

Повече информация можете да намерите на фейсбук страницата на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.