С голо в ръката сечиво

0
 

Сподели

Shares

Както казват много хора за леденото катерене: „Това е най-добрият начин да съчетаеш безполезното с неприятното.“

Ние бихме поспорили за безполезното, но ще ни е трудно да оборим частта с неприятното.

Ледено катерене на голо
Снимка: Ian MacLellan, Caters

 

За двама ентусиасти в Уорчестър, щата Масачузетс, САЩ, обаче леденото катерене придобива нови измерения на неприятното (не само визуално). Те склонили да помогнат на своя приятел фотограф Иън Маккелън да осъществи една своя мечта, оставили дрехите настрана и тръгнали по леда само с най-необходимото. В техния случай то се състои от сечива, котки, каска, обувки и чорапи.

Голото катерене е изпълнено в леден каньон край Уорчестър, който всъщност е масивна отводнителни канавка, която замръзва през зимата. Температурите там били толкова ниски, че краката на двамата катерачи придобиват тъмновиолетови оттенъци.

Ледено катерене на голо
Снимка: Ian MacLellan, Caters

След фотосесията Иън казва: „Винаги съм искал направя снимки на ледено катерене. Просто не разбирам как хората могат да се занимават с това на отрицателни температури. Дори с всички дрехи върху себе си, ми беше студено докато снимах. Не мога да си представя дори какво е да си гол там горе.“

Въпреки учудването си от издръжливостта на ледените катерачи, фотографът Иън Маккелън има богат опит с негостоприемните условия. Той се е специализирал в снимането в студено, влажно и ветровито време.

Ледено катерене на голо
Снимка: Ian MacLellan, Caters

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.