36 525

0
 

Сподели

Shares

Bulgaria Outdoors е една от най-новите български инициативи, които имат много ясна и вдъхновяваща цел – да ни мотивират да се раздвижим и да излезем навън. Сайтът на проекта дава информацията за интересните места в България, подходящи за екстремни спортове. Предлага карти и препоръчани „спотове“ за любимите спортове. Ето и какво разказаха на проекта създателите му, както и за паричните, поради които смятат, че времето не трябва да се губи и защо животът не свършва с границите на монитора ни.

Снимка: adrenalinefanatics.com
Снимка: adrenalinefanatics.com

36 525 е много интересно число. То представлява броят на дните ви, ако живеете точно 100 години. Не звучи много, нали? А и кой живее до 100. Но всъщност не е и малко, ако успеете да запълните оставащата си част от 36 525 с хубави моменти, екстремни преживявания и емоции.

Колко сутрини сте се будили с мисълта, че денят ви се очертава скучен и неприятен? Това, всеки път е (-1) от общата ви сума дни. Не пропускайте и секунда! Макар и те да са значително повече (3 155 760 000), всяка една от тях трябва да се изживее с емоция, радост и благодарност, че сте живи.

Спомнете си какво каза покойният Стив Джобс пред студентите в Станфордския университет:
„Когато бях на седемнайсет, прочетох цитат, който беше нещо като това: „Ако живееш всеки ден сякаш е последният ти, някой ден определено ще си прав”. Това ме впечатли и оттогава всяка сутрин през последните 33 години поглеждам в огледалото и се питам: Ако днес беше последният ден в живота ми, щях ли да искам да правя това, което смятам да направя днес?”

Сега си представете, че имате 36 525 лв. за цял живот. Щяхте ли да ги пилеете за глупости и маловажни неща? Не, нали. Затова, излезте навън и не губете времето си. Мониторът ви няма емоции и няма да му липсвате. Обуйте изтърканите маратонки и потичайте, вземете кайта или крилото, ако вятърът става. Новият ви багажник за ски да не е за украса?!?

Човешкото лице става по-красиво, когато е на слънце. Косата е създадена да се ветрее. Храната е по-вкусна, когато сте уморени. Горещият душ е наслада след леко измръзване. Потърсете собствените си граници и спрете да гледате реклами за лекарства. Не се взимайте прекалено на сериозно. Ще се удивите, когато разберете, че личните ви граници всъщност са еластични и разтегливи. Разширете ги!

Все пак имате максимум само 36 525 – 365 х (вашата възраст в години) дни на този свят. Ще ги прахосвате ли? Ще ви мързи ли да станете рано, за изкачите връх преди изгрев, ако изгревите са ограничени? Кога за последно танцувахте или правихте йога? Ще се сърдите ли на любимия човек за дреболии или ще го заведете на почивка за помирение?

Животът е прекрасен, телата ни са прекрасни, създадени да получават удоволствие от движението. Кой лицемер нарече мускулната треска „болка“? Седмица без мускулна треска е пропиляна седмица! Намерете това, което ви прави щастливи и го правете често. Със сигурност, то е свързано с много движение и положителни емоции. Тялото ви го иска, вие го искате, има къде да го правите, какво ви спира?

Парапланер
Снимка: evergreenparagliding

Ако сте фенове на екстремните спортове, можете да си харесате ново място, на което не сте били от новия проект Bulgaria Outdoors. С малко музика, GPS и готини приятели в колата, ще намерите нови места и неочаквано приятни емоции.

Живеем в страна, която е много малка, но е перфектна за парапланеризъм и делтапланеризъм, планинско колоездене, скално катерене, бънджи скокове, дори има няколко готини места за бейс скокове. Не сме ли щастливци, че сме се родили тук?

Ако сте напреднали и сте ходили на места, които не са добавени в Bulgaria Outdoors, ще сме ви благодарни, ако ги добавите, за да сте полезни и на други ентусиасти, които още не са били там.

Пожелаваме ви вълнуващи моменти и още много дни на хубави емоции! Намерете собствените си граници и ги разкъсайте! Приятни 36 525 дни!

Екстремната карта на Bulgaria Outdoors
Екстремната карта на Bulgaria Outdoors

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.