Българско участие на Световно по сноуборд

0
 

Сподели

Shares

Между 9-и и 16-и март в Ябули, Китай ще се проведе Световно първенство по сноуборд. Участие в него ще вземе и българският национал Петър Гьошарков, който миналата година стана европейски вицешампион в дисциплината слоупсатйл.

Петър Гьошарков
Петър Гьошарков. Снимка: Бороборд

Състезанието в Китай се организира от Световната федерация по сноуборд и участниците в него ще премерят сили в дисциплините Слоупстайл, Халфпайп и Биг Еър. Право на участие имат сноубордистите, заемащи първите 80 места в Световната ранглиста. В нея, Петър е на 67 място и е единственият българин, който ще се състезава редом до най-добрите световни райдъри.

Национален отбор по фрийстайл сноуборд

Преди състезанието в Ябули обаче, атлетът ще вземе участие и в друго култово състезание – Red Bull FRAGMENTS. То предстои на 30-и и 31-и януари в Боровец и в него един срещу друг ще се изправят някои от най-добрите европейски фрийстайл сноубордисти. След това, на 6-и и 7-и февруари, Пепо ще замине за Босна и Херцеговина, където ще вземе участие в Европейската купа.

Red Bull Fragments

Миналата година, на състезанието от Европейската купа в Щръбске Плесо, Словакия, сноубордистът отбеляза победа, а на друго състезание за Купата в Копаоник, Сърбия, се класира втори.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.