Отворено писмо до „Витоша Ски“

0
 

Сподели

Shares

Сутринта на 24.01.2016 г. между 12-и и 13-и стълб на кабинковия лифт „Симеоновски“ на Витоша падна дете. От кабинков лифт!
За всички е ясно, че състоянието на тъжните остатъци от курорта Витоша е ненормално. Трябва ли да стане и опасно, за да се има грава към планината, на която ние толкова се радваме?

Любомир Станков, бащата на детето, паднало от Симеоновския лифт, изпрати това отворено писмо със следния призив – „Моля, всички скиори, сноубордисти и планинари да споделят това отворено писмо до „Витоша ски“!“. Споделяме го и ние, без редакции, защото и ние не считаме, че позицията на фирма „Витоша ски“ е адекватна.

Снимка: Виктор Троянов
Фотограф: Виктор Троянов

„Казвам се Любомир Станков и съм баща на 5 годишния Владислав, който днес на 24.01.2016г. падна от лифт „Симеоновски“ между 12ти и 13ти стълб!

НЕуважаеми господа,
Аз карам ски от 8 годишен на Витоша и сноуборд от 14 годишен (пак на Витоша). В момента съм на 35 години! Аз съм отраснал на тази планина! Имам два завършени семестъра в НСА със специалност „Сноуборд“ (Треньорски факултет) випуск 1998г. След като в продължение на поне 15 година виждам как умишлено унищожавате ски базата на Витоша и след като днес моят син падна от “ Симеоновски“ лифт поради техническа неизправност на заключващия механизъм на кабинката, съм морално задължен на Ви обявя ВОЙНА! Особено след наглото изказване на матрьошката РАДОСЛАВ ПЕЕВ по БТВ, който най – нагло посмя да твърди, че едва ли не сам съм си изхвърлил детето от лифта! ВОЙНА не само за моето дете, а ВОЙНА за ВИТОША! ВОЙНА, да ви махна от там, за да не падне утре цяла кабинка с деца!!! Вие господа, сте нагли до безобразие! Вместо да се извините, вие вменявате вина в един от най-настървените и стари витошкари! Обещавам ви НЕуважаеми господа, да ви прецакам благата концесия, защото вие дори не се грижите за това, което е оцеляло на Витоша! Преди няколко дни падна лавина и УБИ двама човека и всички в купом ( плюс медиите), дали поради невежество или умишлено, не съобщихте къде падна тази лавина!
АЗ ЩЕ ОБЯСНЯ СЕГА, ЗА ДА Ви Го…
ЛАВИНАТА ПАДНА НА ПИСТА „ЗАЕКА“ НА ОКОЛО 150 МЕТРА НАД ПЛАЦОВЕТЕ, НА КОИТО СЕ УЧАТ ДЕЦАТА ОТ ВАШИТЕ СКИ УЧИТЕЛИ!!!!!!
Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена! За да могат Банско и Боровец да привличат софиянци и за да може ония ПРЕЦЕДЕНТА ПЛЕВНЯТА да прави 20 минутни рекламни клипчета на Банско! Чувствам се задължен да ви приканя НЕуважаеми господа от „Витоша Ски“, да го поканите прецедента на Витоша, който да спретне една реклама и на нашата планина!
Да се снима на плаца с Владислав – синът ми!Да го похвали за късмета, че е жив и да покаже как 150 метра над него и ски училищата, преди няколко дни от лавина са загинали двама човека! И още нещо НЕ уважаеми АЛЧНИ ЕНИЧАРИ, собственици на „Витоша Ски“! Как не ви е срам да взимате 20 лв. за карта на 4 или 5 годишно дете??? Това са вашите бъдещи клиенти! Не го ли осъзнавате или и бизнес не знаете как се прави ??? ИЛИ ВИЕ САМО ЗНАЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ??? С цялото ми НЕуважение, Любомир Станков- един щастлив баща на две деца, които ще обикнат планината ВЪПРЕКИ ВАС!“

ВИЖ ОЩЕ: Витоша – музей на лифтове

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.