1500 км по сухоземните граници на България

0


Дата на събитието: 26.01.2016

Сподели

Shares

1500 км по сухоземните граници на България

Интересните презентации и прожекции в Полския институт в София, които екипът на БанскоФилмФест организира, продължават.

На 26 януари (вторник) Валентин Видеков ще ни „разходи“ пеша по сухоземните граници на България.

След като успява да измине впечатляващите 1500 километра на два крака, само със собствени сили, Валентин е тук, за да разкаже за приключението си. Както казва той:
„България има граници на запад и на изток, на север и на юг. Има сухоземни и водни. Истинското удоволствие, или предизвикателство, е да провериш на живо, дали е така. Това може да стане с кола но може и пеша. Когато преминеш по граничарските пътеки, от устието на Тимок, по билото на западна Стара планина, спуснеш се към връх Тумбата и от там все на изток през Беласица, Славянка, Родопите и Странджа, и видиш Черно море от устието на Резовска река, разбираш защо обичаш България. Този преход от над 1500 км, изминат с раница на гръб, е едно незабравимо преживяване и удоволствие.“

Снимки и истории от дългото пътуване ще можем да видим и чуем от 19 ч. на 26 януари в Полския институт в София, който се намира на улица Веслец 12. Входът е на символичната сума от 2 лв., а организатори отново са Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“ и Полския институт.

Ако искате още приключения, имайте предвид, че съвсем скоро – между 3 и 9-и февруари, отново в Полския институт, ще можем да видим най-доброто от БанскоФилмФест 2015. То ще бъде част от специалната селекция, наречена „Ехо“, повече за която можете да научите тук.

Echo Bansko Film Fest

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.