Сани Жекова отказа XGames заради контузия

1
 

Сподели

Shares
Александра Жекова
Александра Жекова

В началото на декември най-добрата ни състезателка по сноуборд, Александра Жекова, ни зарадва с покана за участие в зимните XGames. Въпреки мащаба и престижа на състезанието обаче, на Сани й се наложи да се откаже от него. Причината е травма на лакътната става, която тя е получила на 24 януари при падане по време на състезание от квалификациите за Световната купа във Фелдберг, Германия.

XGames
Снимка: XGames

Състезанията от XGames вече започнаха в Аспен, САЩ. Те ще продължат до 31 януари с участието на около 200 състезатели в различни дисциплини от цял свят. Те са едно от най-значимите събития от света на екшън спортовете. Възможността Сани да участва в Аспен наистина беше голямо признание, защото е възможна само със специална покана, каквато тя получи през декември.

Сани Жекова има записани множество успехи в Световната купа по сноуборд в дисциплината бордъркрос, като сред тях са две първи места на стартовете в Ароса, Швейцария, през 2011 г., с което завършва сезона като водачка в световната ранглиста и се нарежда на второ място в крайното класиране за малката купа. Тя има и три Олимпиади зад гърба си, като последната от тях беше в Сочи през 2014 г.

Пожелаваме на Сани бързо възстановяване и още много успехи и големи състезания!

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Нека не забравяме за медала й от XGames през 2012г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.