Фетбайк приключение на Витоша

2
 

Сподели

Shares
Fatbike
Снимка: Methow Valley

Сигурни сме, че вече сте чували за фетбайковете – онези колела с големи гуми, които могат да ви прекарат през всякакъв терен и са особено подходящи за каране на сняг, кал и дори пясък.

Пробвали ли сте обаче да карате „дебело” колело?

Зимата определено е най-добрият сезон за тестване на тази „машина”. От тази година обаче можете да го направите не къде да е, а на Витоша.

fatbike

От fatbike.bg организират свежи карания с фетбайк по екопътеката Бистрица – Железница. За да се включите в тях, не ви е необходимо нищо повече от ентусиазъм за изживяване на нещо ново и различно и желание да погледнете на зимната планина от различен ъгъл/колело.

Всичко останало за карането от Бистрица до Железница се предоставя от хората от fatbike.bg. Те ще ви заемат от „пълничките” колела (които са едни от най-добрите на пазара и са създадени специално за планинско каране върху сняг), ще ви осигурят транспорт от София до началната точка на прехода и ще ви върнат обратно, ще ви ескортират с водач в планината и ще получите серия от снимки, запечатали първото ви истинско фетбайк приключение. Освен това ще се погрижат за комфорта ви с топъл чай, вода и време за отдих.

Fatbike

Вълнуващото зимно преживяване трае около 3 часа и се провежда на групи от 2, 3 или 4 души.

Освен да изберете компанията, с която ще поемете на път за уникални приключения, можете да изберете и деня, и часа на карането. Планински колоездения с фетбайк на Витоша могат да бъдат резервирани за всеки ден от седмицата и в един от двата часови диапазона: от 9:00 до 12:30 (сутрешно каране) или от 13:30 до 17:00 (следобедно каране).

Превозването до началото на маршрута става със служебна кола на fatbike.bg, която взима групата от паркинга пред главния вход на Национален стадион “Васил Левски”, където и ще бъдете върнати след края на карането.

Fatbike

Фетбайк колелата набират все по-голяма популярност в цяла Европа, включително и в България. Миналата година се проведе и първото фетбайк състезание на континента – „Сноу Епик”. Повече за него можете да научите от статията тук.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. Звучи супер! Какви са цените за едно такова приключение за 1 човек?

  2. Обърнете се с въпроси към хората от сайта, към който сме сложили препратка в статията ;)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.