Прожекция на филма „Гранитни Алпи“

0


Дата на събитието: 08.02.2016

Сподели

Shares

Зима 2015, Гранитни Алпи

На 8-и февруари в Дом на киното в София ще бъде втората прожекция на филма „Гранитни Алпи”, посветен на подготовката за експедицията Опашката на дракона 2015-2016.

Филмът проследява българските стъпки по някои от най-трудните маршрути в масива на Монблан. Това е един разказ за пътя, който екип от четирима български алпинисти изминава, на място, недостъпно за масовия туризъм, показва решителността на човека пред ясно поставената цел и поставя началото на редица „приказки на дракона”.

„Гранитните Алпи” нямаше да бъде факт без четиримата български катерачи Мартин Маровски, Григор Вътев, Виктор Варошкин и Руслан Вакрилов , които вече постигнаха значими успехи от пътешествието си към някои от най-трудните върхове на Южна Америка.

Зима 2015, Гранитни Алпи

Прожекцията ще бъде посветена на първото българско изкачване на Серо Торе, което Мартин Маровски и Виктор Варошкин успяха да направят в началото на годината.

Началото на прожекцията: 19:30 часа.

Цена на билетите: 6 лв. Откъде могат да бъдат закупени, можете да научите от фейсбук страницата тук.

А повече за експедицията и подготовката в Алпите можете да научите от зимния брой на списание 360°. За „Гранитните Алпи”, в статия, разказва Виктор Варошкин, която, разбира се, е допълнена със снимки на Руслан Вакрилов.

Гранитни Алпи
Снимка: Руслан Вакрилов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.