Балканското Телемарк турне пристига в БоровецДата на събитието: 19.02.2016
0

Сподели

0Shares
0 0

Телемарк е най-старият ски стил. При него задната част на обувките не е закачена за автомата и завиването става със сваляне на коляното много близо до земята. Повече за него можете да научите от статията тук.

телемарк
Скиор: Mariano Valcanover. Фотограф: Roberto Rossini

През февруари предстои да се случи първото телемарк събитие за България – Balkan Telemark Tour – Bulgaria. То ще бъде в Боровец и е част от поредицата събития Telemark Snow Events.

Единствената цел на събитието е то да популяризира малко познатия в България телемарк стил. Затова, по време на него, квалифицирани инструктори от Италия ще предоставят екипировката си и ще споделят уменията си с всички, които имат желание да опитат и усвоят стила, напълно безплатно. Участниците ще бъдат разделени на групи според ски уменията си и в продължение на два часа всеки ще може упражнява телемарк стила си.

Балканското Телемарк турне
Снимка: Telemark Snow Event

Миналата година, за първи път с участието на Telemark Snow Events, се проведе Telemark (R)Evolution в Македония. Тогава за 4 дни над 300 души са успели да изпробват телемарк стила. Тази година Balkan Telemark Tour ще премине както през Македония, така и през България.

Датите за събитието в Боровец са 19, 20 и 21-и февруари 2016 година.

BalkanTelemark

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.