360° снежна прогноза: 14-22 януари

0
 

Сподели

Shares

360mag продължава своята нова рубрика „360° снежна прогноза“. Тя е съвместна заедно с метеоролога Георги Йорданов, който изготвя и уикенд прогнозите за времето, които публикуваме всяка седмица. Благодарение на новата рубрика и уменията на Георги да прогнозира времето, ще можете през целия сезон да разбирате дали и къде се очакват снеговалежи в страната и да сте винаги подготвени за поредното каране в снежната планина.

Фотограф: Виктор Троянов
Витоша. Фотограф: Виктор Троянов. Скиор: Калоян Ганчев

След слабите валежи от сняг в Западна и Централна България, времето ще се изясни за кратко. В петък (15 януари) пак ще се затопли слабо и в късния следобед се очаква да започнат валежи от дъжд, а над 1500 метра и от сняг. На тази надморска височина се очаква да натрупа около 30-40 см нова покривка до понеделник, а в по-високите части на планините и до 50 см. Валежите в началото ще бъдат слаби от дъжд и сняг и главно в Северозападна България. В петък вечерта обаче те ще преминат в сняг над цяла Западна България.

В събота вечерта се очакват най-значителни количества валеж от сняг в Западна България, а в Източна от дъжд. В Югоизточна България ще вали дъжд и чак в неделя ще премине в сняг.

За Пампорово се очакват главно валежи от дъжд до неделя на обяд, когато и там валежите ще преминат в сняг.

В понеделник (18 януари) се очакват слаби превалявания на места и температури от около -14/-9 градуса, а над 2000 метра и под -17/-18. Най-голяма нова снежна покривка се очаква за районите на Банско, Картала, Рилски езера и Боровец – около 60 см.

На 20-и януари отново се очакват условия за снеговалежи в Западна България, като най-много може да натрупа в Пирин и Родопите – около 10-15 см нова покривка.

На 21-ви следобед пак ще започнат валежи от сняг и ще вали до 22-ри. В началото ще е дъжд и сняг в Южна България, но бързо ще премине в сняг вечерта на 21-ви.

В периода до 22-ри ще има около 70-80 см нов сняг във високите части на Пирин и Рила, около 20-40 см в Родопите и за София около 40-50 см.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.