Бунище „Земя“

0


Дата на събитието: 02.02.2016

Сподели

Shares
морско замърсяване
Снимка: SURFERS AGAINST SEWAGE, източник: mpora.com

На 2-ри февруари екипът на „Дни на предизвикателствата” организира събитие, което цели да популяризира и да даде гласност на ключов екологичен проблем. Съвместно с екологичното сдружение „За Земята”, организаторите се включват в кампанията срещу проекта на Столична община отпадъци да бъдат изгаряни в ТЕЦ-София.

От 19:00 часа в „Дом на киното” ще бъде прожектиран филмът „Бунище Земя” (Trashed), който нагледно показва страшните и дългосрочни последствия от изхвърлянето на тонове пластмаса под формата на торбички, бутилки, чашки и др. и се опитва да отговори на въпросите какви са последствията върху човешкото здраве от замърсяването на въздуха, моретата и почвата. Филмът разглежда и проблема с изгарянето на отпадъците и търси начини, с чиято помощ всеки отделен човек сам да намали ежедневното замърсяване с боклуци. Това е едно от най-силните документални заглавия за световния проблем с отпадъците.

Trashed

Преди това обаче, като част от събитието, ще бъде проведена презентация от сдружение „За Земята” , която ще разкаже за пътя на отпадъците в София и за ефекта от евентуалното им горене в ТЕЦ. Всички присъстващи ще имат възможността да се включат в дискусия по темата.

Гост в рамките на събитието ще бъде и Ирена Събева, която ще покаже как да компостираме сами.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.