Какво е времето по света

0
 

Сподели

Shares

Предстои ви пътуване до Южна Америка и искате да проверите какво е времето там? Искате да сте сигурни дали в Хавай има условия за образуване на вълни? Изобщо, искате ли да знаете какви са климатичните условия на другия край на света или в близката планина?

Earth Nullschool
Снимка: Earth Nullschool

Earth Nullschool е интерактивна карта, която показва какво се случва с времето навсякъде по планетата. Създадена е от Камерън Бекарио и в началото е била просто карта на ветровете, минаващи през и около Токио.

Earth Nullschool
Снимка: Earth Nullschool

Сега обаче картата има много повече функции. Не само можете да наблюдавате въздушните течения с един клик върху глобуса, но можете да проследите заформянето, развитието и разпространението на всяка една буря или циклон. Освен това картата показва изображения на ветровете, вихрещи се около Земята на различни височини.

Функциите на картата обаче не се изчерпват дотук. С нейна помощ можете да проследявате и морските течения и вълни и да научите откъде идват, дали са топли или студени. Също така можете да разберете каква е височината на вълните и да прецените дали стават за сърф.

Earth Nullschool
Снимка: Earth Nullschool

Earth Nullschool се обновява на всеки три часа, така че това, което виждате на екрана си, е в почти реално време.

Една от най-интересните функции на картата е, че с натискането на един бутон можем да получим изображение на наситеността на въздуха с въглероден оксид и диоксид или със серен диоксид в която и да е земна област.

Earth Nullschool
Наситеност с въглероден диоксид/Снимка:Earth Nullschool

Ако следващия път, в който чуете по новините, че някой страховит ураган или буря с женско (в повечето случаи) име се готви да удари част на света, само кликнете тук и ще видите как се заформя и докъде точно е стигнал.

Earth Nullschool
Тропичната буря „Ана“/ Снимка: Earth Nullschool

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.