Монуметален соц-екстремизъм

0
 

Сподели

Shares

Стари, изоставени, соц-панелки. Докато всеки, който минава в района, избягва да задържа погледа си върху рушащите се сгради, група фрийрънъри, каскадьори и сноубордисти използваха панелните блокове за „сцена“ на свое екстремно видео, което вече видяха над 100 000 души в интернет.

Става въпрос за българското видео със заглавие „WORLD’S MOST INSANE ROPE SWING – 18-Storey SOVIET BLOCKS“, което е продукция на This is LEAP и Studio Rubik. Ето и какво разказаха за него създателите му:

„Мястото е съвсем близо до надлез Надежда, над трамвайното и тролейбусно депо. Блоковете са стари общежития на служителите на депото. По-високият блок е леко крив и за това му викат „Блока на смелите“, което е интересно съвпадение. Това е блокът, от който скачваме. Висок е 18 етажа, а другият е 16. Пада се от малко над 50 метра височина. Свободният полет е около 3 секунди, след което човекът се залюлява между 4-5 етаж. След като се залюля, го спускаме от двете страни и нивелираме люлката на същото ниво, издърпваме я, окачаме следващия и го мятаме.“

 

Подготовката на място и цялото връзване на въжета е отнело един на момчетата. Първите тестове на системата са направени с тежести, след което са изпълнени няколко тестови скока във вечерта преди заснемането на видеото.

„Ние сме деца на съветската призрачна реалност. Родени и израснали в гробище на монументална архитектура и идеология от бетон.“

This is LEAP & Studio Rubik

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.