Да полетиш с Весо Овчаров в Намибия

0
 

Сподели

Shares

Весо Овчаров, Намибия

14 дни парапланеристко пътешествие с Весо Овчаров из Намибия. Полети с парапланер, джипове в пустинята, къмпинг под звездите, комфортна вила и 2500 километра по въздух и суша. Това е приключението, на което българският акробатичен парапланерист и атлет на Red Bull кани. Отворените дати са с начало на 23 март 2017 г. и важат при събиране на група от минимум 5 души.

Весо Овчаров, Намибия

Уникалната възможност за пътешествие е из една от най-интересните, красиви и гостоприемни африкански държави, при това в компанията на парапланерист, който може да я покаже под съвсем различен ъгъл (буквално) и с когото може да се изживее истинско приключение. Намибия е сред любимите места за летене на Весо. Неслучайно той направи филм за пътуването и полетите си там и е готов да се върне отново, но с по-голяма компания. Поканата за Намибия е отправена към средно напреднали пилоти (с поне един прелет зад гърба си, плюс добър контрол над крилото). Те ще могат да летят над пустинята, над дюните край океана и някои от най-красивите места в Африка, като същевременно попиват от опита на Весо.

Весо Овчаров, Намибия

Записването вече започна. Цената е 2500 евро, а в нея е включено почти всичко, което ще ви бъде необходимо за двете седмици:
– Самолетен билет
– Кола и гориво за 2500 км
– Водач по въздух и суша: Весо Овчаров
– Настаняване във вила край океана (4 нощувки)
– Къмпинг такси на 2 локации: Spitzkoppe (3 нощувки) и Sossusvlei (2 нощувки)
– Оборудване за къмпинг (шалте, спален чувал и палатка) + оборудване за барбекю
– Две традиционни вечери
В цената не е включена виза за Намибия, която, с всички такси и допълнителни разходи, излиза около 150 евро. За Намибия няма необходимост от задължителни ваксинации.

Весо Овчаров, Намибия

Основните места, които групата ще посети по време на пътуването са три:
SANDWICH HARBOUR: Предлага склоново реене и игра с дължина от 2 до 30 километра над перфектно оформени дюни, в които буквално се разбиват вълните на океана. Елементи – пясък и вода – Пустинята Намиб, граничеща с океана и безкрайни дюни с умерени ветрове и денивелация до над 150 метра.
Spitzkoppe: Най-атрактивното място. Предлага незабравими залези и спокойни условия за склоново реене – струпване от скалисти образувания с максимална денивелация от 700 метра и преобладаващи умерени ветрове.
Sossusvlei: Предлага възможности за склоново реене и игра с крилото. Полетите се изпълняват в най-старата пустиня с безкраен избор от дюни с денивелация до и над 300 метра с преобладаващи умерени ветрове.

Освен перфектни за летене, условията на избраните от Весо локации са много приятни и за пътуване по това време на годината. Температурите се движат в диапазона от 25-30 градуса, а въздухът на Намибия по статистики е вторият по чистота в света.

Весо Овчаров, Намибия

Ето я и подробната програма по дни:
Ден 1:Кацане в Windhoek, обяд или вечеря с традиционна кухня. Придвижване до Swakopmund (всичко организирано и включено в цената)
Ден 2: Летене над дюни срещу океана; обяд барбекю на място (по желание, не е включено в цената). Нощувка в комфортна вила край океана в Swakopmund
Ден 3: Офроуд през пустинята 4×4 до Sandwich harbour; барбекю на място по желание (не е включено в цената); летене до след залез, нощувка в Swakopmund
Ден 4: Офроуд през пустинята 4×4 до Sandwich harbour; барбекю на място по желание (не е включено в цената); летене до след залез, нощувка в Swakopmund
Ден 5: Транспортиране до Spitzkoppe. Настаняване в къмпинг; барбекю(не е включено в цената); нощувка на къмпинг (осигурени са палатки, шалтета, спални чували чували)
Ден 6: Опознаване на местността Spitzkoppe; летене до след залез слънце; вечеря барбекю; нощувка в къмпинг (осигурена е къмпинг екипировка)
Ден 7: Летене в местността Spitzkoppe до след залез слънце; вечеря; нощувка на къмпинг
Ден 8: Опознаване на местността Spitzkoppe; летене до след залез слънце; вечеря; нощувка на къмпинг
Ден 9: Транспортиране до Sossusvlei; нощувка в къмпинг
Ден 10: Обиколка на местността Sossusvlei; летене до залез слънце; нощувка в къмпинг
Ден 11: Летене в местността Sossusvlei до залез; нощувка в къмпинг
Ден 12: Летене в местността Sossusvlei; нощувка в къмпинг
Ден 13: Транспортиране до Windhoek; полет Windhoek-Франкфурт-София
Ден 14: Кацане в София

Весо Овчаров, Намибия

За контакти, повече информация и записвания: flytheearth.com

Весо Овчаров, Намибия

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.