Краси Георгиев – 257 км бягане в Бразилия

0
 

Сподели

Shares
Краси Георгиев на маратон в Камбоджа
Краси Георгиев на маратон в Камбоджа

Ново ултра предизвикателство предстои на маратонеца Краси Георгиев.

Стартирайки на 21-и януари бегачът ще вземе участие в ултрамаратона Brazil 135+, който е част от Badwater World Cup. Успешното завършване (за по-малко от 48 часа) на предизвикателството осигурява квота за участие в самия маратон Badwater, който се провежда в Долината на смъртта в Калифорния и известен като едно от най-опасните и тежки състезания в света. Досега в маратона не е имало български участник.

Целта, която стои пред Краси, е да измине внушителното разстояние от 257 км за по-малко от 48 часа.

Маратоните от серията Badwater се провеждат на екзотични локации при екстремни условия.

По време на Brazil 135+ участниците бягат през бразилската джунгла, като им се налага да се справят с тежки препятствия като голяма денивелация на трасето и убийствена влажност. Само около 16 км от цялото трасе, което Краси ще измине, ще бъдат по относително равнинен терен.

Brazil 135+ се провежда в планината Сера да Мантикейра и следва най-тежката част от пилигримския маршрут Caminho Da Fé, Пътят на вярата. Обикновено преминаването на трасето отнема на пешеходците между 12 и 15 дни.

Красимир Георгиев на The hill Ultra
Снимка: Оlmurrani

Kак ще протече ултрамаратонът за Краси Георгиeв ще можете да проследите на сайта ни.

Пожелаваме му успех и вярваме, че ще постигне целите, които си е поставил, а след това го очакваме и да лее пот на Badwater – състезанието, което той толкова дълго очаква.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.