Туринг ски комплект за маниаци

0
 

Сподели

Shares

Freeride_bindings_FREE RAIDER 14 – 350 GR

Най-съществената част за едно пълноценно изживяване в туринг ските е подходящата комбинация от качества на основните компоненти – ски, автомати и обувки. Предлагаме ви три иновативни варианта, които ще направят карането извън писта и прехода в планината незабравимо удоволствие.

Freeride_bindings_FREE RAIDER 14 – 350 GR_04

СКИТЕ

Създадени от американската компания DPS специално за туринг ски – в селекцията ни задължително попадат моделът – WAILER 112RP2 и Pure 3 CARBON & Nano:

Емблематичният модел ски Wailer 112RP е вече модифициран и превърнат в нещо наистина специално. Характеризирайки се с по-нисък рокър във върха и опашката, което повишава стабилността и контрола при разнообразен терен, без да бъде отнета добре познатата повратливост и еластичност на ската, моделът Wailer 112RP2 превъзхожда предшественика си по отношение на скорост и агресия.

Pure 3 & Nano

Pure 3 – Carbon & Nano

Модел Wailer 112RP2, технология Pure 3 – Carbon & Nano.

Wailer 112RP2DPS Pure 3 технология стои в основата на най-напредничавите и безкомпромисни модели ски на планетата. Pure 3: Carbon + Nano се отличава с изключително качествен карбон, използван в космическите технологии, в комбинация с нанотехнологиите, както и допълнителни материали от най-висок клас.

Революционна и на хартия и на практика, Pure 3 концепцията е резултат от години проучване и усъвършенстване, а крайният продукт е ска, която е 30 процента по-лека от конвенционалната конструкция, като в същия момент притежава 30 процента повече твърдост при усукване, здравина и мощ.

Награди

Wailer_RP2_Awards

АВТОМАТИТЕ

Друга важна част от фрийрайд-туринг снаражението са автоматите. Те трябва да са надеждни, осигуряващи здравина, контрол и безопасност.

Freeride_bindings_FREE RAIDER 14 – 350 GR_02

Моделът FREE-RAIDER 14 – 350 GR на марката ATK Race е задължително попълнение в качествения ски комплект. Това са автоматите, за които повечето екстремни карачи мечтаят, незаменим партньор на всички all-mountain ски модели.

Freeride_bindings_FREE RAIDER 14 – 350 GR_05

Автоматите се държат превъзходно в условия на лека пудра и дълбок сняг, благодарение на необикновената си лекота и здрав захват на обувката. Паркетният избор за скиори, търсещи снежни приключения, без ограничения и задръжки.

Спецификация:

Тегло: 350 грама
Сила на освобождаване: 8-14
Ширина на стоперите: 97/108/120 мм
Категория: Фрийрайд и туринг
Материали: Алуминиева сплав – Ергал, POM и неръждаема стомана
Цвят: Черен, Жълт

Freeride_bindings_FREE RAIDER 14 – 350 GR_06

Технология

ПОЛУ-АВТОМАТИЧНА СИСТЕМА НА ЗАКЛЮЧВАНЕ®: Пружина управлява предния държач в частта на пръстите и обслужва механизма на отключване/заключване.

ВГРАДЕНА КУКА ЗА КОТКИ®: вградена кука за котки в основата на предната част

ИНТЕГРИРАНА ПРЕДНА СПИРАЧНА СИСТЕМА®: Единствената ски спирачка на туринг ски в света, активира се в режим на изкачване и спускане.

РАЦИОНАЛНА СИСТЕМА В ЧАСТТА НА ПЕТАТА ®: Системата дава стабилност и добър контакт с петата на обувката, елиминираща типичните вибрации при алпийските автомати, осигуряваща прецизност и сигурност при всякакви терени.

ШИРОКА ПОВЪРХНОСТ НА ЗАКРЕПЯНЕ (с 8 отвора): Предната част притежава 8 фиксиращи точки, 60 x 60 мм, което гарантира оптимално разпределение на натиска върху борда и многократно повишава здравината на системата на свързване.

ATK_bindings
Автомати FREE-RAIDER 14 – 350 GR.

ОБУВКИТЕ

За един завършен ски комплект от най-високо ниво прибавяме и обувките Spectre & Sparkle на Lа Sportiva. Моделът във вариант за мъже и за жени гарантира светкавично изкачване и агресивно спускане, комбинирайки невероятен комфорт по време на преход, в същото време мощ и контрол при технични спускания. Това е най-лекият модел с четири щраймера на пазара, който постига и най-голям ъгъл на движение в горната част на обувката (cuff rotation). Вариантът за жени е в синьо, а за мъже – в черно.

La_Sportiva_Spectre_men_women
Мъжки и женски вариант на обувката La Sportiva – Spectre.

Конструкцията на модела позволява 60-градусово движение на глезена, а Vertebra технологията осигурява допълнително подсилване при спускане. Изключителната, нископрофилна Pegasus щраймерна система позволява макро и микро настройка за оптимално удобство. Езикът EZ FLEX е създаден да работи в пълен синхрон с чорапа, така че между вътрешността и шелът да има оптимален контакт с минимално триене при ходене или пантене.

Freeride_bindings_FREE RAIDER 14 – 350 GR_03

Спецификация

Тегло: 1445 грама (1/2 чифт, размер 27.5)
Шел: Grilamid®
Горна част: Pebax®
Спойлер: Marfram®
Корпус: Carbon-reinforced Grilamid®
Език: Grilamid®
Затягаща система: 4 Pegasus щраймера® с опция за пауър страп
Чорап: EZ Thermo
Позиции наклон: 3 точки на ъгъл на наклон напред (10˙, 14˙, 18˙)
Обхват на движение: 60˙
Флекс: 110

Съвместимост: всички Tech-Style“ и AT автомати
Подметка: Vibram®
Размери: 24 – 31.5
Цвят: Черен/ Жълт

Награди

La_Sportiva_Spectre_men_awards_03

Единственото място в България, където можете да намерите всички представени модели, е магазин NAMASTE в София. Той се намира на ул. „Арх. Йордан Миланов“, 26 Б – втори етаж.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.