360° снежна прогноза: 6 – 14 януари

0
 

Сподели

Shares

360mag продължава своята нова рубрика „360° снежна прогноза“. Тя е съвместна заедно с метеоролога Георги Йорданов, който изготвя и уикенд прогнозите за времето, които публикуваме всяка седмица. Благодарение на новата рубрика и уменията на Георги да прогнозира времето, ще можете през целия сезон да разбирате дали и къде се очакват снеговалежи в страната и да сте винаги подготвени за поредното каране в снежната планина.

360° снежна прогноза: 6  – 13 януари

Валежите, които започнаха във вторник вечерта, ще продължат до четвъртък на обяд, като над 1600-1900 метра ще са от сняг. Ще вали повече в Западна и Северозападна България. В Родопите се очаква да има най-малко нова снежна покривка, а в Рила и Западна Стара Планина ще има около 25 см нов сняг. В четвъртък ще има и захлаждане с отрицателни температури дори в по-ниските планини, но в петък започва затопляне и слабите валежи в Северозападна България в събота ще са от дъжд до 2100-2400 метра надморска височина.

В неделя вечерта ще започнат нови, по-обилни валежи от дъжд над Северна и Централна България, но още ще е топло и сняг ще вали само над 2000-2300 метра. Във вторник се очакват още валежи от дъжд и сняг над 1800 метра. Температурите ще се понижат след 13-и и на 14-и януари ще започнат слаби валежи от сняг.

Очаквайте следващата снежна прогноза на 360° на 14 януари.

Снимка: Боровец днес, SHEGO
Снимка: Боровец днес, SHEGO

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.