Сноускут – зимният хибрид

0
 

Сподели

Shares

Ако през зимата ви липсва адреналинът от спускането с колело, не се отчайвайте, нито пък се заседявайте на дивана – има „играчка“, която може да ви даде чисто нова снежна емоция. Става въпрос за сноускут, който представлява интересен хибрид между колело и сноуборд. Управлението е вдъхновено от bmx велосипедите, а останалата част от сноуборда. Въпреки че може да се кара навсякъде където и ските и сноуборда, сноускут се управлява по съвсем различен начин и дава различно усещане от тях.

Сноускут Scott
Тодор Киров със сноускут. Снимка: Мартин Раднев

Интересно при сноускут е, че базисните умения се усвояват изключително бързо. На повечето начинаещи обикновено им трябват около два часа, за да се научат да се движат с него безопасно и да изпълняват основните маневри. Тайната на бързото усвояване е в баланса на тялото. Сноускут има кормило, с което маневрирането и запазването на баланс с горната част на тялото е по-лесно. Повечето хора успяват да се спуснат по учебна писта със сноускут, без да паднат, още с първия опит. Лесно е и със завоите. Прави се закантване, както със ските и сноуборда, но управлението не е само в краката, а и с ръцете. След бързото напредване, този спорт дава безброй възможности за експерименти. Сноускут може да се кара както по писти, така и по недокоснати снежни склонове, дори във фрийстайл паркове, да се изпълняват скокове и други трикове. Подходящ е за мъже и жени, има дори модели за деца.

Сноускут - зимният хибрид
Снимка: JykK

Сноускутовете се радват на все по-голям интерес сред феновете на зимните спортове в цял свят. Те се оказват много подходящи и за българските условия, а благодарение на Scott Bulgaria, вече четвърта година можем да ги намерим и в страната. Фирмата, с двата си магазина в София, е ексклузивен вносител на марката JykK за България. Японската JykK е една от най-големите и прогресивни компании, произвеждащи и популяризиращи скоускут в световен мащаб.

Сноускут

Моделите на JykK, които можем да намерим в България, обхващат нуждите както на абсолютно начинаещите, така и на тези, които вече са напреднали със сноускута. Има интересни варианти за фрийстайл, създадени специално за скокове и трикове. Тези за „новобранците“ пък са направени с възможност за промени, след които сноускутовете стават подходящи и за карачи, които са напред с материала и искат повече скорост и прецизност.

Нашите приятели от магазини Scott са се постарали да ни покажат как работи „това чудо“ и можем направо го видим в екшън, благодарение на горното видео. Райдърът е планинският колоездач Тодор Киров, а мястото – Витоша. Видеото е заснето от Мартин Раднев и в него можем да видим всичко – от подготовката, която Тодор прави в магазина на Scott на ул. Козяк в София, през надъхването с клипчета пред компютъра, до карането из снежна Витоша с цялата свобода, която то може да даде.

Сноускут - зимният хибрид

Различни модели сноускут и дъски за тях, както и други източници на зимни удоволствия, можете да намерите на ул. Козяк 14 (до Американското посолство), на бул. България 81-Б в София и Scott.bg.

Scott

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.