360° коледна прогноза: 24-27 декември

0
 

Сподели

Shares

360° коледна прогноза

И през тези почивни дни времето ще е сухо и сравнително топло. В петък няма да е толкава мъгливо в котловините и ще се появи северозападен вятър. При земята той ще бъде слаб със скорост 2-3m/s от запад, а в Източна България и по морето – от север, 3-5m/s.

За щастие на сърфистите, през почивните дни не се очаква значимо вълнение на морето (над 0.3м).

В планините, на 2000 м ще има вятър, който ще духа от запад-северозапад и ще е със скорост 5-7m/s. Ще има ниска плътна облачност в Източна и Североизточна България, която през деня ще се разкъсва и към вечерта ще остане само в североизточната част и по Черноморието.

Максималните температури до неделя за цялата страна ще са високи – 12-16 градуса, а минималните ще са около и малко под нулата.

В събота ще е по-слънчево, пак ще е сухо със слаб северозападен вятър при земята, а във височина ще се преориентира предимно от север североизток със скорост 5-7m/s.

В неделя пак ще остане без валежи, с мъгли в котловините преди обяд и слънчево и топло време в планините през целият ден. При земята вятърът ще е слаб със скорост 1-3m/s от югозапад, а на 2000 м – от запад, 2-5m/s.

В неделя и ще е най-подходящо за високите части на планините, където температурите ще са положителни и вятърът дори в най-високите части на планините ще е слаб (2-4m/s) от север.

Слаби превалявания от сняг се очакват да започнат на 29-ти декември през нощта. Те ще бъдат в Южна България и в Стара Планина, по-значими в югоизточната част на страната.

360° коледна прогноза

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.