Близо до природата

0
 

Сподели

Shares

Nordics

Ако сте от онези хора, които прибират фасовете си от плажа, събират отпадъците след себе си в планината, учат децата си да не късат цветята и уважават света около себе си, сигурно ще разберете защо толкова лесно станахме фенове на една нова българска марка. Става въпрос за Nordics – първият изцяло български бранд за екологични и биоразградими бамбукови четки за зъби, които се появиха през пролетта на 2015 г., но набират популярност с изключително бързи темпове.

NordicsФормулата на успеха при тях е проста – близко са до природата. В четките Nordics Bamboo няма абсолютно никаква пластмаса. Дори найлоновото им протекторче е изцяло от BPA-free материал. Картонените опаковки пък са направени от рециклирани български хартии и са напълно биоразградими. По този начин, вместо пластмаса, която ще остане стотици, дори хиляди години след нас, можем да ползваме четки за зъби, направени изцяло от естествени материали, които, когато вече не са ни нужни, могат отново да станат част от природата, без да й вредят.

Nordics„Хората са толкова забързани в ежедневните задачи, че дори нямат време да помислят как могат да подобрят качеството си на живот. Всички гонят срокове, гонят задачи и не остава време дори за глътка въздух навън. А „навън“ е истинската магия! И сме готови да се борим и подкрепяме всички идея, които ни доближават до „навън“.“ – разказва за идеята Атанас Арсов от Nordics, който е и един от големите фенове на списание 360°.

Nordics
Nordics на къмпинг „Градина“

Четките, които българската компания произвежда, освен че предпазват природата от огромните количества отпадъци, с които я засипваме, са полезни и за здравето ни. Те са първите в страната, които предлагат напълно екологично чиста четка за зъби с третирани с Binchotan въглен влакна. Въгленът е широко използван в Азия за лечение на стомашни раздразнения, както и за избелване на зъбите. Влакната, които Nordics използва, са изработени от висококачествен рециклиран найлон и са изтънени при краищата, за да почистват под венците, където се събират плака и остатъци от храна. Дръжките пък са направени от 100% бамбук, който освен красив, е и абсолютно антимикробен материал.

Nordics
Част от специалната детска серия четки за зъби

И както ни се иска да се случва с всяка добра идея, тази се развива много добре. Четките Nordics можем да намерим на все повече места, дори извън пределите на България. Те красят щандовете на аптеки и дрогерии, биомагазини и биощандове в търговските вериги.

Nordics

„Ние сме малък екип, водени изцяло от идеята за екологичен начин на живот, стараещи се да провокират у хората около себе си да последват примера. Идеята за екологични биоразградими четки за зъби беше посрещната с голям ентусиазъм от всички и реализирането й не отне много време. Тези четки въплъщават в себе си желанието ни да материализираме в нещо малко и полезно модерното време, в което живеем. Четките Nordics представляват смесица от висококачествени материали с модерен дизайн плюс духа на желанието за опазването на природата.“ – добавя за компанията Атанас Арсов.

Nordics

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.