Да си поговорим за планинско колоездене

0


Дата на събитието: 21.12.2015

Сподели

Shares
Зима 2015, Оп-оп-оп!, Байк проблеми
Снимка: Георги Даскалов

Краят на 2015 г. освен всичко друго бележи и края на най-силната година в българското планинско колоездене. Проведени бяха първите ендуро серии от 5 състезания с общо класиране и обща ранглиста, първите 5 състезания по спускане с общо класиране и обща ранглиста, изпратихме първия българин на финалите на Световните ендуро серии, и станахме свидетели на първите серии от 3 състезания в градска среда с общо класиране и обща ранглиста.

Всичко това се случи и продължава да се случва, въпреки продължаващото бездействие от страна на Българския колоездачен съюз. Немалка група ентусиазирани хора продължава да работи активно за развитието и популяризирането на планинското колоездене в България. За своите усилия, резултатите и планове, както и пречките, които им се налага да преодоляват, те могат да разказват много.

„През изминалия сезон успяхме да организираме първите в страната ни колоездачни серии в три дисциплини – спускане, ендуро и градско спускане. Успяхме да привлечем над 500 човека, които участваха в тях през целия сезон. Благодарение на Сериите, в България за първи път се проведе истински шампионат по планинско колоездене и в страната ни вече има изявени и доказано талантливи спортисти на много високо ниво. За следващия сезон смятаме да продължим да развиваме проекта Български колоездачни серии, като амбицията ни е да го разраснем и да включим поне още две дисциплини, едната от които олимпийска.“ – разказаха от Concept Creative, които са в основата на колоездачното раздвижване, което се случва в страната през последните години.

За да ни споделят челен опит, те организират пресконференция на 21 декември (понеделник) с начало в 18 часа. По време на нея те ще разкажат за проекта Български колоездачни серии и ще представят планирания календар със събития за сезон 2016. Всичко това ще можем да видим и чуем на живо, благодарение на директното предаване на пресконференция, което ще започне в 18 ч. и можете да следите тук:

Още по темата:
ОП ОП!
На мускули и ентусиазъм
Хората без спирачки

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.