Пампорово открива сезона на 19 декември

0


Дата на събитието: 19.12.2015

Сподели

Shares

Пампорово

Време е сезон зима 2015/2016 в Пампорово да бъде открит. От курорта обявиха, че това ще се случи на 19 декември с традиционния празник за скиори и сноубордисти. Тази година, освен безплатно ползване на лифтовете в съботния ден, ще има и други приятни изненади, включително нов седалков лифт.

Гостите на Пампорово през уикенда ще могат да покарат по заснежените и обработени писти в курорта, да се включат в множество игри и томболи с награди, да послушат хубава музика и да наблюдават уникалното шоу на Националния демо тийм, както и на младите надежди на България от Детския демо тийм.

Програмата ще започне още в 10 сутринта, когато плац Студенец ще бъде озвучен с музика, а веднага след това ще започнат и игрите. Церемонията по откриването ще стартира точно в 12 ч. с много официални гости.

Пампорово

Една от най-добите новини за всички запалени скиори и сноубордисти е, че от този сезон в Пампорово ще заработи чисто нов четири седалков лифт – „Арх. Петър Петров“, който замени стария влек „Двата моста“ в местността Малина. Той е с капацитет от 2000 души на час и ще облекчи изключително много туристо-потока в курорта, тъй като обслужва директно писта №3, както и 60% от ски зоната.

През целия сезон в Пампорово се очаква да се случат много интересни събития, като акцента в програмата е домакинството на Европейската купа по ски за жени на 9 и 10 февруари.

В края на февруари ще се проведе шестото издание на уникалното зимно байк състезание Winter Bike Duel 2016, а през март курортът ще е домакин на Pamporovo Freestyle Open – кръг от Световния сноуборд тур с най-престижния ранг – 5 звезди на ТТР.

„Цените на лифт картите остават непроменени в сравнение с миналата година, като курортът запазва социалната си политика към ученическите групи, децата и семействата като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите.“ – съобщиха от управата на курорта.

Пампорово

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.