120 години Боровец и нов сезон

0
 

Сподели

Shares

“Ще празнуваме началото на ски сезона по нов начин и график, водейки се от опита на големите курорти по света. Отсега нататък няма да се обвързваме предварително с обявяването на дата за официалното откриване на ски сезона. Ще отворим ски зоната възможно най-рано, когато падне естествен сняг или паднат температурите, така че ние да може да направим сняг. Който и да е денят на откриването на ски зоната, традицията лифт картите да са намалени в този ден остава. Дневните карти за възрастни ще са с 50% намаление, а за децата – безплатни. Безплатно ще е също нощното каране, както и уроците за деца до 12 години и начинаещи. През новия сезон ще запазим цените на лифт картите. Ще ги обявим официално на уебсайта в най-скоро време, като ще добавим нови опции и комбинации, насочени специално към семействата с деца.” – обяви Люба Кленова, Маркетинг директор на “Бороспорт”.

БоровецНа 27 декември стартират тематични партита в духа на Коледно-новогодишните празници. Детайлите ще бъдат обявени на сайта на Боровец и в социалните мрежи. Празничното настроение в курорта ще бъде подсилено от спортни игри и състезания, фрийстайл демонстрации, безплатни уроци и много други забавления за гостите на курорта.

БоровецЕдновременно с това ще стартира и честването на 120 години от създаването на Боровец през 1896 г. Цялата 2016 г. ще мине под знака на тази годишнина. Заедно с Община Самоков, “Бороспорт” и Съюзът на хотелиерите в Боровец планират много събития и инициативи, с които да напомнят и разкажат за дългата активна история на първия планински курорт в България, създаден от Княз Фердинанд и царското семейство като ловна резиденция, и развит като международен ски център през 70-те и 80-те години благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков – Пепи Попангелов, и усилията на баща му – Петър Попангелов старши.

Повече за 120 години Боровец можете да научите от тук.

Боровец

“Бороспорт” вече започна да подгрява привържениците си с игри в Инстаграм. “За да почетем празника, в различни игри в рамките на следващите месеци, ще подарим 120 лифт карти. Споделете този пост на стената си и последвайте нашия инстаграм профил @myborovets! Един от споделилите, ще спечели двудневна лифт карта за предстоящия ски сезон.”- обяснява Люба Кленова за новата игра.

В очакване на по-ниските температури и снеговалежите вече са 160 оръдия за сняг, които ще осигуряват заснежаване на над 60 процента от ски зоната. От курорта обещават удоволствието през деня да продължава и вечер. Те са подготвили осем осветени писти, които предоставят отлични възможности за нощно каране. От 18 до 22 часа на разположение на всички скиори и бордисти ще бъдат писти „Мартинови бараки 1, 2, 3 и 4”, „Рила”, „Иглика”, „Ротата”, път „Ситняково“.

Сноу бизнес: панорамен изглед от Боровец. Снимка: Mirror
Сноу бизнес: панорамен изглед от Боровец. Снимка: Mirror

Адреналин

На жадуващите за фрийстайл забавления Боровец предлага два снежни парка, подходящи за „прохождащи“ и напреднали фристайлъри – Сноу Парк Бороспорт в горната част на писта “Попангелов”, и Промо Парк Бороспорт срещу хотел “Рила” в централен Боровец. Stash трасетата в парка, както и модерните релси, джиб линии и скокове гарантират различно забавление за по-приключенски настроените скиори и бордисти.

„Тази година ще се насладите пак и на майсторството на професионалистите, които ще демонстрират умения по време на Red Bull Fragments – уникална Jam сесия с много ефектни трикове и високо ниво на адреналин. Има фрийстайл и за най-малките – между 6-12 години по време на купа „Бороборд“, плюс още много удоволствия в Парковете през сезона.
Нежната половинка на европейския ски елит в Боровец!“ – добавиха от „Бороспорт“.

Боровец

Състезания

Очертават се и други интересни събития. След успеха на Европейската купа за мъже през 2014 година, през 2016 г. Боровец ще посрещне Европейската купа при дамите, втора част на своеобразен Европейски тур в България, стартиращ няколко дни по-рано със спускания в дисциплината слалом в Пампорово. На 12 и 13 февруари Боровец ще стане арена на елитния професионален ски спорт в дисциплината гигантски слалом.

Боровец

В подкрепа на бъдещите скиори

“Дългосрочната ни инвестиция в младите скиори и бордисти, както и в бъдещето на зимните спортове, продължава и тази година. И този сезон ще предоставим безплатни лифт карти на всички ученици и деца от детските градини в Община Самоков, както и на състезателите от всички местни спортни клубове, независимо от спорта, който упражняват.” – обяснява Люба Кленова. “Бороспорт” осигурява на всички безплатни лифт карти за ваканциите и по една седмица през всеки един от зимните месеци. Изисква се само предварителна заявка от училището или клуба с данните на децата, както и периода на ползване на картите. Традиционно, ски и сноуборд клубовете от Общината получават безплатен сезонен достъп до съоръженията.”

Пистата "Червено знаме" в Боровец. Фотограф: SHEGO
Пистата „Червено знаме“ в Боровец. Фотограф: SHEGO

Празници и хотели

Най-големият хотел в Боровец – “Рила”, отваря врати за сезона с напълно обновени общи части – нова фасада, ресторанти и барове и разширен спа център. По традиция, хотелът предлага разнообразни оферти за пакетни почивки за празниците. За четиричленно семейство пакетите за Коледа с включена лифт карта, закуска, вечеря и Коледна гала вечеря на 25.12. започват от 89.75 лв. на човек на ден. За Нова година пакетните цени с включена лифт карта, закуска, вечеря и Новогодишна гала вечеря на 31.12, са от 127.50 лв. на човек на ден.

Хотелите предлагат и разнообразни изгодни пакетни и индивидуални предложения за ски ваканция през целия сезон. Хотел “Рила”, например, предлага ваканционни пакети за зимния сезон с еднодневни цени с включително лифт карта от 56 лв. на човек на ден след 15 март, а за януари и февруари -от 93 лв. Цените през уикенда са малко по-високи.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.