Tentrr или как да си наемем собствен къмпинг

0
 

Сподели

Shares

Нова онлайн платформа позволява резервирането на собствена палатка в усамотена зона. Създаден, за да бъде алтернатива на хотелите и претъпканите къмпинги, Tentrr работи като къмпинг вариант на Airbnb.

Идеята се родила от нежеланието на един от създателите да продължава да къмпингува на пренаселени и мръсни места, където хората вместо да се доближават до природата, продължават да живеят „един върху друг”, както в града.

Tentrr
Снимка: Тentrr

Платформата предлага индивидуални къмпинги, построени върху частна земя, които са достатъчно отдалечени от градовете.

Всеки отделен къмпинг изглежда по идентичен начин и бива построен от компанията. Веднъж щом собственик на земя се съгласи да бъде включен в мрежата от индивидуални места за къмпингуване, екип на Tentrr отива и построява на мястото дървена конструкция, външна тоалетна и CampBox – комбинация между маса, пейка и склад, опъва палатка и поставя в нея надуваемо легло. Собствениците на земята, от своя страна, пък аранжират мястото и му придават индивидуалност.

Tentrr
Снимка: Tentrr/Оutsideonline

Платформата е още млада и засега включва само около 24 къмпинга, всички от които в Ню Йорк, но съвсем скоро се очаква да се разрасне. Вече се търсят подходящи места за къмпингуване и в други американски щати, а създателите й се надяват, че след няколко години тя ще излезе и извън границите на САЩ.

Tentrr
Снимка: Tentrr/Оutsideonline

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.