Себастиен Льоб: рали емоции на жълтите павета

2


Дата на събитието: 04.07.2010

Сподели

Shares

Този уикенд си останете в София – защото това, което ще се случва в центъра на столицата, определено не е за изпускане! Дни преди Световния Рали Шампионат, кръг от който тази година ще бъде и Рали България, ще подгреем яко със специална демонстрация на не кой да е, а на Себастен Льоб. Легендарният французин, притежател на шест поредни световни титли и устремил се към седмата такава, ще ни покаже уменията си съвсем на живо. На импровизирано рали-трасе на площад „Княз Александър Батенберг“, зад волана на емблематичния си Citroen C4, клас WRC, в продължение на половин час ще видим майсторство от световна класа. Специално изградена рампа, препятствия, уникални трикове и рев на състезателен двигател ще превърнат в незабравимо изживяване неделния следобед! Достъпът до трасето ще е напълно свободен, а най-запалените фенове ще могат да се докоснат до шампионския автомобил в експо-къта.

Демонстрацията на Себастиен Льоб ще започне точно в 4 следобед на 4 юли, но това е само кулминацията на програмата. Още предишния ден – събота, 3 юли, ще стартира истинското предизвикателство за мото-маниаците – състезанието с радиоуправляеми автомобили (RC-cars) Loeb WRC Challenge. А победителят ще получи привилегията да седне на навигаторското място до самия Льоб за лична демонстрация! Единственото, което се изисква, за да се включите в състезанието, е да попълните бланка за участие на адрес www.myrcm.ch – международният уеб-сайт на RC-cars състезания. Крайният срок за заявки е 19:00 часа на 1-ви юли. Не е необходимо да разполагате със собствен автомобил, защото специалната обезопасена писта, която ще бъде инсталирана на площада, ще разполага с необходимите състезателни коли. Право на участие имат всички над 18 години, стига да не са състезатели, регистрирани в Българската Федерация по Автомоделни Спортове или участвали в турнири с радио-управляеми автомодели през последните 5 години. Всички записали се участници ще се разпределят в групи по четирима на случаен принцип. След провеждането на квалификациите, първите 20 класирали се състезателя ще продължат напред към полуфинала, отново в групи по 4. Първите от всяка една група се класират за финала, където най-добрите трима състезателя се класират за окончателното съревнование с нитро модели, умален модел на автомобила на Льоб в мащаб 1/10. Най-добрият от тях ще получи и голямата награда – лична обиколка със Себастиен Льоб!

ПРОГРАМА:

Събота / 03.07.2010 г.: пл. „Княз Александър Батенберг“
16:00 Loeb WRC Challenge (RC-cars състезание) / квалификации
20:00 Обявяване на 20-те полуфиналиста

Неделя / 04.07.2010 г.: пл. „Княз Александър Батенберг“
10:00 – 15:00 Полуфинал Loeb WRC Challenge – излъчване на 5-ма финалисти
15:20 Демонстрации управление на RC-cars
15:30 Финал Loeb WRC Challenge – излъчване на шампион с право на участие в обиколка от демонстрацията на Себастиен Льоб
16:00 Демонстрация на Себастиен Льоб

Онлайн заявления за участие подавайте на www.myrcm.ch – намирате състезанието с домакин HobbyDick и име WRC Loeb Challenge и на съответния ред избирате „Race registration„.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. А какво да запишем в регистрационната форма за Честоти 1 и 2?

  2. Демонстрацията на Себастиен Льоб ще започне точно в 4 следобед на 4 юли, но това е само кулминацията на програмата. Още предишния ден – събота, 3 юли, ще стартира истинското предизвикателство за мото-маниаците – състезанието с радиоуправляеми автомобили (RC-cars)

    по долу в програмата:
    Събота / 04.07.2010 г.:
    Неделя / 05.07.2010 г.:

    и тази грешка е навсякъде в нета…
    Явно програмата е писана от много разсян тип и никой не се наема да я коригира….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.