Стив Пийт, Ханс Рей и Исландия

0
 

Сподели

Shares

Легендите в планинското колоездене Стив Пийт и Ханс Рей се развихриха на нова почва – вукланична, а на места и снежна. Те прекосиха с колелата си Исландия от север на юг.

Стив и Ханс получиха подкрепление от местният колоездач Рюнар Омарсон и хората от Icebike Adventures, които се включиха в байк приключението. Резултатът вече е налице и можем да го видим във видеото „Исландски траверс“.

Стив Пийт
Стив Пийт. Снимка: dieselbikes

Стив Пийт, или Пийти, както го наричат всички, е безспорна легенда в планинското колоездене. Световен шампион за 2009 г. и трикратен победител в Световната купа (2002, 2004, 2006 г.) са сред най-значимите му постижения, но и останалите не са за пренебрегване. Пийти има повече златни медали в Световната купа от който и да било друг спускач – цели 17, девет пъти става шампион на Англия и два пъти – на Европа.
Интервю на 360° с големия колоездач можете да видите тук.

Ханс Рей
Ханс Рей. Снимка: Adidas

Ханс Рей, чието истинско име е Хансйорг Рей, но е по-известен като Ханс „No Way“ Рей, е един от пионерите в планинското, фрийрайд и екстремно колоездене. Той е роден на 4 юни 1966 г. в Германия и започва да кара в края на 70-те години. През 1999 г., съвсем заслужено, е приет за маунтин байк залата на славата и днес има предълъг списък с титли и постижения.

Ханс Рей и Стив Пийт в Исландия
Ханс Рей и Стив Пийт в Исландия

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.