Кандид Тове: Какво като няма сняг!

0
 

Сподели

Shares

Колкото и да се чуди човек, едва ли може да намери по-изобретателен скиор от Кандид Товекс. Видеата му от поредицата „One of those days“ и филмът „Few Words“ ни показаха колко много неща може да направи човек върху ски, без дори да сме подозирали до преди това.

Сега обаче френският скиор отново ни изненадва с видеото си „Quattro“. Този път обаче няма сняг, всъщност – никакъв, а Кандид отново е върху ските си.

Кандид Товекс, освен богата фантазия, има и богат опит зад гърба си. Той се качва на ски общо взето с прохождането си – на две годишна възраст. На 8 е член на местния ски клуб в Клюзаз. А на 14 вече е шампион на Франция във дисциплината „спускане по бабуни“ и професионален скиор. На 17 славата на французина става световна след като взима златото за биг еър на X Games. Първо място в игрите той печели и през 2003-та, но в друга дисциплина – халфпайп, а през 2007 и за слоупстайл. По-късно Товекс се вдъхновява от сноуборда като успоредно с това започва да търси алтернативни ски изживявания, каквито можем да видим и във филмчетата му.

Френският професионален скиор Кандид Товекс
Кандид Товекс във Френските Алпи. На снимката той отново е със своите Faction Skis, на които е рекламно лице

Faction Skis можем да намерим и в България, благодарение на двата магазина на Scott. Всичко налично от Faction Skis можете да видите на сайта scott.bg.

Кандид Товекс
Кандид Товекс, но този път със сняг. Снимка: Fubiz

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.