113 килограма пътешественик

 
0

Сподели

0Shares
0 0
Прасе-пътешественик
Снимка: Kristin Hartness

113-килограмовият Зиги е най-известното пътуващо прасе в САЩ.

Преди около година Кристин Хартнес, Джей Йонц и 5-годишното им прасе Зиги, се оказват в доста неприятна ситуация. Домът, в който живеят под наем в продължение на години на Американските Вирджински острови, е продаден. Триото остава без покрив, а намирането на ново жилище става непосилно, основно заради третия огромен член на семейството. Така двойката и тяхното голямо бебе вземат нестандартно решение – поръчват чартърен самолет за 14 000 долара, с който напускат островите, купуват къща на колела и се впускат в приключението на живота си.

Прасе-пътешественик
Снимка: Kristin Hartness

Наемането на самолет за Зиги е само едно от непредвидените обстоятелства в живота на семейството.

Пет години по-рано, когато Хартнес иска да купи прасе-домашен любимец, тя намира Зиги. Продавачите я уверяват, че то е декоративно и никога няма да стане голямо. Скоро тази реклама се оказва пълна измислица. Това обаче не притеснява човешките му родители, които вече са се влюбили в него.

Прасе-пътешественик
Снимка: Kristin Hartness

Докато живеят на островите, Зиги получава всекидневни разходки по плажа, много плуване и редовни посещения в местния бар, където е най-желаният гост.

Изпуснат от поглед, необичайният домашен любимец сам се разхожда до близкия залив, влиза в къщата на съседите и дори си отваря хладилника.

Прасе-пътешественик
Снимка: Kristin Hartness

Когато излитат до Флорида и купуват къщата на колела, започва истиската авантюра – стигат до Северна Каролина, Колорадо, Айдахо и Уайоминг. Всеки ден се опитват да намерят воден басейн, в който Зиги да поплува. Правят и планински преходи с него. Въпреки 113-те си килограма, той е много бърз, а в почивките си похапва любимото лакомство – палачинки с плодове.

Откъдето и да мине, Зиги се сдобива с повече и повече фенове. Някои дори се хвалят, че заради познанството си с него, са станали вегетарианци. А славата му никак не е без покритие – прасето-пътешественик е изминало повече път и натрупало повече емоции от всеки средностатически американец.

Още животни, които обичат приключенията и екстремните спортове:
Териерът Скипър е най-големият мореплавател сред кучетата
Котки катерачи
Козите сърфистки
И кучета сърфисти
Джак Ръсел териер – соло катерач
Кучето, което спи в палатка и на хамак и живее, пътувайки из планините
Животни на скейт
Кучето на Дийн Потър, което правеше уингсют полети със стопанина си
Подводните кучета

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.