113 килограма пътешественик

0
 

Сподели

Shares
Прасе-пътешественик
Снимка: Kristin Hartness

113-килограмовият Зиги е най-известното пътуващо прасе в САЩ.

Преди около година Кристин Хартнес, Джей Йонц и 5-годишното им прасе Зиги, се оказват в доста неприятна ситуация. Домът, в който живеят под наем в продължение на години на Американските Вирджински острови, е продаден. Триото остава без покрив, а намирането на ново жилище става непосилно, основно заради третия огромен член на семейството. Така двойката и тяхното голямо бебе вземат нестандартно решение – поръчват чартърен самолет за 14 000 долара, с който напускат островите, купуват къща на колела и се впускат в приключението на живота си.

Прасе-пътешественик
Снимка: Kristin Hartness

Наемането на самолет за Зиги е само едно от непредвидените обстоятелства в живота на семейството.

Пет години по-рано, когато Хартнес иска да купи прасе-домашен любимец, тя намира Зиги. Продавачите я уверяват, че то е декоративно и никога няма да стане голямо. Скоро тази реклама се оказва пълна измислица. Това обаче не притеснява човешките му родители, които вече са се влюбили в него.

Прасе-пътешественик
Снимка: Kristin Hartness

Докато живеят на островите, Зиги получава всекидневни разходки по плажа, много плуване и редовни посещения в местния бар, където е най-желаният гост.

Изпуснат от поглед, необичайният домашен любимец сам се разхожда до близкия залив, влиза в къщата на съседите и дори си отваря хладилника.

Прасе-пътешественик
Снимка: Kristin Hartness

Когато излитат до Флорида и купуват къщата на колела, започва истиската авантюра – стигат до Северна Каролина, Колорадо, Айдахо и Уайоминг. Всеки ден се опитват да намерят воден басейн, в който Зиги да поплува. Правят и планински преходи с него. Въпреки 113-те си килограма, той е много бърз, а в почивките си похапва любимото лакомство – палачинки с плодове.

Откъдето и да мине, Зиги се сдобива с повече и повече фенове. Някои дори се хвалят, че заради познанството си с него, са станали вегетарианци. А славата му никак не е без покритие – прасето-пътешественик е изминало повече път и натрупало повече емоции от всеки средностатически американец.

Още животни, които обичат приключенията и екстремните спортове:
Териерът Скипър е най-големият мореплавател сред кучетата
Котки катерачи
Козите сърфистки
И кучета сърфисти
Джак Ръсел териер – соло катерач
Кучето, което спи в палатка и на хамак и живее, пътувайки из планините
Животни на скейт
Кучето на Дийн Потър, което правеше уингсют полети със стопанина си
Подводните кучета

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.