Светли иновации от LED LENSER

0
 

Сподели

Shares

Фенерите и челниците вече не са това, което бяха. Не и след като двамата братя близнаци Харалд и Райнер Ополка от Германия създават прототипа на първия си иновативен продукт LED LENSER V8 през 1994 г. Търсейки финансиране, от една от банките им казват, че продуктът им е непродаваем. Въпреки това, братята не се отказват и намират начин сами да финансират идеите си.

LED LENSER®
Харалд и Райнер Ополка

Така се ражда LED LENSER® – компанията, която в момента е световен лидер в производството на LED челници и фенери и има повече от 200 патента и награди за дизайн и инженеринг от цял свят.

LED LENSER®

На въпрос откъде черпят вдъхновение за разработките на толкова много и иновативни продукти, близнаците Ополка отговарят: „Вероятно то идва от вълшебството на светлината, което ни порази като деца, когато влязохме в землянка и открихме старо, ръждясало електрическо фенерче, което все още работеше.“ Всъщност историята на LED LENSER започва още с бащата на двамата братя – той бил миньор и естествено – за него светлината била жизнено важна.

LED LENSER®

В търсене на наистина качествени светлинни източници, които да бъдат достатъчно здрави, надеждни и икономични, братята не спират и до днес с новите си разработки. Първият им прототип V8 се развива и превръща в световна класика в дизайна и едно от най-продаваните метални светодиодни фенерчета в света.

LED LENSER®

„Заставаме зад изненадващите иновации, най-доброто качество, екологично чистата технология и дизайн, достоен за награди. Разработваме визии за нови светове от светлина.“ – разказват двамата близнаци за компанията и идеите си.

LED LENSER®

Осветлението на LED LENSER® позволява уникална ориентация отблизо, разпознаване на релеф, сенки и форми, както и осветяване на сравнително далечни обекти. Технологиите, които компанията прилага, дават възможност за регулиране силата на светлината, както и нейната насоченост. Неслучайно най-ярките фенери на пазара са създадени от немската инженерна мисъл на LED LENSER®. За да допълнят силния светлинен източник, те използват патентован рефлекторен обектив със система за фокусиране. Това позволява на светлинните LED източници да имат по-ярки снопове светлина дори на дълги разстояния, както и широко разпръскване на светлината за по-близки обекти.

LED LENSER®

Помислено е и за здравината (в някои модели се използва титаний), безопасността и икономичността. Има възможност и за зареждане директно през USB кабел. Използва се и специално матиращо покритие, което позволява сигурен захват на фенерите, дори с ръкавици и в мокро време. Копчетата и системите за превключване и настройване на челниците и фенерите също са замислени да бъдат удобни дори в тежки условия и тъмнина. Има модели, които са изключително подходящи за колоездачи и бегачи – фиксират се лесно и стабилно върху кормилото на велосипеда или главата и имат функции, които всеки активен човек ще оцени високо.

LED LENSER®

Всеки фенер е внимателно проверен преди да напусне фабриката, а гаранцията на всички продукти на LED LENSER ® е 5 години от датата на покупка. Ще ги намерите на Ledlenser.bg, както и в магазините в страната.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.