10-те любими катерачни места на Дейв Греъм

0
 

Сподели

Shares
Дейв Греъм
Фотограф: John Evans

Дейв Греъм (Dave Graham) е професионален катерач, роден на 10 ноември 1981 г. в САЩ. Той е един от най-елитните боулдър и спортни катерачи на своето поколение. Освен с катерачните си умения, той е известен и със страстта си към пътуванията, които му дават възможност да опознава и катери нови и нови маршрути по света. Ето и кои са любимите му места за катерене, за които разказа в специално интервю за списание 360°.

10 любими катерачни места на Дейв Греъм

1. Rocky Mountain National Park, Колорадо, САЩ

Боулдър
Трудност: 7
Изключително качество на скалата и запомнящи се линии сред уникалната природа на парка. Основният обект – Chaos canyon, е разработен главно от Дейв, като по това време маршутът Nothin but Sunshine V13/14 е най-трудният в Щатите.

2. Hueco Tanks State, Тексас, САЩ

Боулдър
Трудност: 6
С изобилие от маршрути във всяка категория от V0 до V15, Хуеко не случайно е определян като най-добрия обект за боулдър в Америка, ако не и в света.

3. Ticino, Швейцария

Боулдър
Трудност: 5
Висока концентрация на боулдъри, перфектен гранит и едни от най-трудните маршрути в света.

4. Ceuse, Франция

Спортно катерене
Трудност: 8
Уникално красиви маршрути, магично местоположение в непосредствена близост до Алпите и спиращи дъха гледки на близо 1800 м надморска височина.

5. Oliana, Испания

Спортно катерене
Трудност: 10
Маршрутите на Олиана може да са по-малко от 30, но са концентрирани в най-високите категории. Тук е и La Dura Dura (9b+) – един от двата маршрута от тази категория в света.

6. Grampians National Park, Австралия

Боулдър/спортно катерене
Трудност: 2
Разположен върху повече от 2000 кв.м, обектът предлага едни от най-предизвикателните и естетично издържани спортни машрути в Австралия, като от скоро е и все по-популярна дестинация за боулдър.

7. Rocklands, Южна Африка

Боулдър
Трудност: 3
Огромно количество обагрен в червено, сиво и черно пясъчник с разнообразни форми под необятно синьо небе сред африканския пейзаж бързо превръща обекта в световноизвестна боулдър притегателна точка.

8. Flatanger, Норвегия

Спортно катерене
Трудност: 9
Огромна пещера, с невероятна здравина на скалата, предлагаща уникални надвесени маршрути, сред които и Change, първото 9b+ в света.

9. Fontainebleau, Франция

Боулдър
Трудност: 4
Един от най-популярните и посещавани обекти, с необятно количество боулдъри за всеки вкус и способности, разположени сред магически гори.

10. Rumney, Ню Хемпшир, САЩ

Спортно катерене
Трудност: 1
Шистова скала с много високо качество и разнообразие от над 400 машрута във всякакви категории.

10 любими катерачни места на Дейв Греъм

Статията за Дейв Греъм е част от брой ЕСЕН 2013 на списание 360°. Ако сте го пропуснали, свържете се с нас и ще го получите на преференциална цена. А за по-лесно – най-добре се абонирайте.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.