BG Шампиони: Ники Малкия

0
 

Сподели

Shares

Двукратен европейски шампион в кънките на рампа, Ники Малкия има и няколко участия в престижни международни събития като X Games Asia през 2011 г. и KIA World Extreme Games, провело се в Шанхай, Китай, през юни 2013 г., където се класира четвърти. Освен това Ники е и единственият българин, участник в състезанията от Световната купа по фрийстайл ски.

Ники Найденов–Малкия

Ники–Малкия е и един от героите на шампионския брой Есен 2013 на списание 360°. Ето какво ни разказа той за себе си:

Ники Найденов–Малкия

Любими места за практикуване?
– Израснал съм на рампата на Паметника на Съветската армия и това е едно място с много емоция за мен, към което съм адски привързан, но основно вече тренираме в Монтана, заради голямата рампа. Напоследък ски карам най-вече в Пампорово.

От колко време се занимаваш с този спорт?
– 17 години с кънки, 25 години със ски.

Най-хубавото нещо в твоя спорт?
– Най-много обичам да летя. Действа ми адски релаксиращо.

А най-неприятното?
– По някой път не върви и трябва да знаеш кога да спреш, защото и кънките, и ските те наказват
много бързо.

Колко и как тренираш?
– Гледам да ми се събират минимум 3 карания на седмица. Понякога стават доста повече.

Какво помогна най-много на успехите ти?
– Понякога се вманиачавам, забивам в нещо и докато не стане така, както ми харесва, не мога да се спра. Първо ми се случи с кънките, а сега и със ските на халфпайп.

Ники Найденов–Малкия

Освен очевидното – международното признание – кое определяш като най-големия успех за теб самия?
– Винаги съм карал по-скоро за удоволствие. В момента не работя, за да мога да се отдам напълно на ските и се радвам, че успявам да го правя.

Какво най-много ти е пречило?
– Трудно се концентрирам и винаги правя по няколко неща едновременно, което ми пречи ужасно. Адски трудно ми е да реша кое да изоставя.

Кои са хората, които са те вдъхновявали?
– Много ми е помагал Иван Русев. Като идол в кънките, не само като каране, но и като човек. Също и Киро Траянов, който въпреки възрастта си е един най-лудите карачи в света. На световно ниво на каране се възхищавам на братята Ясутоко и Роман Абрате, заради тяхната постоянност и професионализъм. В ските винаги са ми помагали страшно много Данчо Роев – Бялото и Александър Карадинков – Гипса.

360

Интервюто с Ники Малкия е част от брой ЕСЕН 2013 на списание 360°. Ако сте го пропуснали, свържете се с нас и ще го получите на преференциална цена. А за по-лесно – най-добре се абонирайте.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.