Весо Овчаров – един от пилотите на Световните въздушни игри в Дубай

 
0

Сподели

0Shares
0 0

С грандиозна церемония на 3-ти декември бяха открити Световните въздушни игри в Дубай. Най-добрите пилоти в света ще вземат участие в 23 дисциплини, като – самолети, балони, въздушни кораби, парашутизъм, авиомоделизъм, безмоторно летене и много други. Игрите се провеждат от 1-ви до 12-и декември, разпределени в различни зони, основно над вода, но и над пустинята, емблематичната Палма-остров, и дори в Mall.

FAI World Air Games Dubai , Веселин Овчаров
Фотограф: Георги Кожухаров-Дневник, Red Bull JOURNEYversity

Това е петото издание на най-голямото състезание за въздушни спортове в света, което се организира от Международната федeрация за въздушни спортове FAI. Състезателите са селектирани по признака „Най-добри към март 2015“, и в класацията попадат и двамата българи: състезателят по целно кацане с парапланер: Валери Цветанов и акробатичен парапланеризъм – пилотът Веселин Овчаров.

FAI World Air Games Dubai , Веселин Овчаров
Веселин Овчаров. Фотограф: Георги Кожухаров-Дневник, Red Bull JOURNEYversity

Весо Овчаров се състезава в две отделни дисциплини: индивидуална акробатика и синхронна акробатика, в която си партнира с Ондрей Прочазка (Чехия). Това е новият партньор на Весо, с когото имат вече победа и първо място на състезанието в Норвегия през 2015, както и световен рекорд по тройно синхронизирано изпълнение на фигурата „инфинити тъмблинг“.

FAI World Air Games Dubai , Веселин Овчаров
Фотограф: Георги Кожухаров, Red Bull JOURNEYversity

Ето какво сподели единственият официален атлет на Red Bull за България, Весо Овчаров за условията на състезанието: „ Всичко е страхотно организирано, условията са специфични заради теченията, които се образуват от високите сгради, но се надявам на високи финални резултати и разбира се топ класиране!“

Още за събитието в Дубай и българските парапланеристи, които участват в него, можете да научите тук.

Освен двамата пилоти – Веселин и Валери, в Световните въздушни игри в Дубай има и друго българско участие. То е на екип журналисти, които са там по покана на Red Bull и списание 360° и са част от шестото издание на съвместния им проект JOURNEYversity – приключенски университет за журналисти.

Red Bull JOURNEYversity, FAI WORLD AIR GAMES

Повече за инициативата Red Bull JOURNEYversity можете да научите от тук.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.