Весо Овчаров – един от пилотите на Световните въздушни игри в Дубай

0
 

Сподели

Shares

С грандиозна церемония на 3-ти декември бяха открити Световните въздушни игри в Дубай. Най-добрите пилоти в света ще вземат участие в 23 дисциплини, като – самолети, балони, въздушни кораби, парашутизъм, авиомоделизъм, безмоторно летене и много други. Игрите се провеждат от 1-ви до 12-и декември, разпределени в различни зони, основно над вода, но и над пустинята, емблематичната Палма-остров, и дори в Mall.

FAI World Air Games Dubai , Веселин Овчаров
Фотограф: Георги Кожухаров-Дневник, Red Bull JOURNEYversity

Това е петото издание на най-голямото състезание за въздушни спортове в света, което се организира от Международната федeрация за въздушни спортове FAI. Състезателите са селектирани по признака „Най-добри към март 2015“, и в класацията попадат и двамата българи: състезателят по целно кацане с парапланер: Валери Цветанов и акробатичен парапланеризъм – пилотът Веселин Овчаров.

FAI World Air Games Dubai , Веселин Овчаров
Веселин Овчаров. Фотограф: Георги Кожухаров-Дневник, Red Bull JOURNEYversity

Весо Овчаров се състезава в две отделни дисциплини: индивидуална акробатика и синхронна акробатика, в която си партнира с Ондрей Прочазка (Чехия). Това е новият партньор на Весо, с когото имат вече победа и първо място на състезанието в Норвегия през 2015, както и световен рекорд по тройно синхронизирано изпълнение на фигурата „инфинити тъмблинг“.

FAI World Air Games Dubai , Веселин Овчаров
Фотограф: Георги Кожухаров, Red Bull JOURNEYversity

Ето какво сподели единственият официален атлет на Red Bull за България, Весо Овчаров за условията на състезанието: „ Всичко е страхотно организирано, условията са специфични заради теченията, които се образуват от високите сгради, но се надявам на високи финални резултати и разбира се топ класиране!“

Още за събитието в Дубай и българските парапланеристи, които участват в него, можете да научите тук.

Освен двамата пилоти – Веселин и Валери, в Световните въздушни игри в Дубай има и друго българско участие. То е на екип журналисти, които са там по покана на Red Bull и списание 360° и са част от шестото издание на съвместния им проект JOURNEYversity – приключенски университет за журналисти.

Red Bull JOURNEYversity, FAI WORLD AIR GAMES

Повече за инициативата Red Bull JOURNEYversity можете да научите от тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.