В сърцето на морето

0
 

Сподели

Shares

През зимата на 1820 г. край бреговете на Нова Англия, китоловният кораб Есекс е нападнат от нещо, което никой не може да повярва: кит с огромни размери и почти човешко чувство за мъст. Тази морска катастрофа по реални събития вдъхновява писателя Херман Мелвил да напише класическия роман „Моби Дик“. Но това е само половината история. „В сърцето на морето“ разкрива опустошителните последици от сблъсъка с чудовището, когато оцелелите членове екипажа са принудени да преминат човешките граници и да е направят немислимото, за да останат живи. Противопоставяйки се на бури, глад, паника и отчаяние, мъжете ще поставят под въпрос своите най-дълбоки убеждения, от стойността на живота до морала в тяхната търговия. И докато техният капитан търси пътя към дома сред откритото море, неговият първи му помощник все още се опитва да намери начин да победи гигантския кит.

В сърцето на морето

Това накратко е историята на филма „В сърцето на морето“, който от 4 декември можем да видим в кинозалите в България. Негов създател е носителят на Оскар Рон Хауърд, автор на филми като „Красив ум“.

Актьорите, които участват във „В сърцето на морето“ са: Крис Хемсуърт („Отмъстителите“, „С пълна газ“) като морския ветеран и първи помощник-капитан на Есекс, Оуен Чейс; Бенджамин Уокър („Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири“) е неопитният капитан Джордж Полард; Килиън Мърфи („Черният рицар: Възраждане“) е втори помощник-капитан Матю Джой. Бен Уишоу („007 Кординати: Скайфол“) е в ролята на писателя Херман Мелвил, чиито разследвания на случая отпреди 30 години, изваждат цялата история на светло.

В сърцето на морето

Том Холанд („Невъзможното“) е в ролята на младия моряк Том Никерсън, а Брендън Глийсън („На ръба на утрешния ден“) играе същия персонаж, но 30 години по-късно. Испанският актьор Жорди Молла („Ридик“) е капитанът на друг кораб Архимед, който се опитва да предупреди Есекс за това, което може би ги очаква в морската шир.
Рон Хауърд е режисьор на филма по сценарий на Чарлз Левит („Кървав диамант“) и сюжет на Чарлз Левит, Рик Джафа и Аманда Силвър („Възходът на планетата на маймуните“), базиран по книгата „В сърцето на морето: Трагедията на китоловния кораб Есекс“ на Натаниел Филбрик.

В сърцето на морето

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.