НАСА набира астронавти

0
 

Сподели

Shares

International Space Station

Като любители на екстремните преживявания няма как да не сте си мечтали, поне за момент, да отидете на „екскурзия” в космоса. Е, сега това е възможно.

НАСА започва да наема астронавти, които в бъдеще да кацнат на Марс или да работят на Международната космическа станция.

Кандидатстването за работа се извършва много лесно, чрез онлайн формуляр. Това, което е по-трудно изпълнимо (но не невъзможно), но се изисква, за да бъде молбата ви допусната за разглеждане, е опитът, който трябва да имате.

International Space Station
Снимка: Dailygalaxy

Кандидат-астронавтите трябва да са придобили бакалавърска или по-висока степен от акредитирана институция в областта на инженерството, биологичните науки, физика или математика. По-високата степен, разбира се, е желателна и предимство. Освен това, се изисква поне 3-годишен професионален опит на отговорна позиция в същата област или поне 1000 летателни часа като командир на самолет с реактивен двигател. Кандидат-астронавтите също така трябва да преминат успешно през продължителния процес по подготовка и тестове за способност на НАСА.

Целта на бъдещите космически изследователи ще бъде да спомогнат за реализирането на идеята за оставяне на стъпки и върху Червената планета.

„Избраните за работата, ще летят с кораб, направен от САЩ и от американска земя. Ще работят за напредъка на науката и ще правят проучвания на борда на Международната космическа станция, за да се разширят технологичните граници в дълбокия космос.” – казва Чарлс Болден, управител в НАСА.

International Space Station
Снимка: Flickr

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.